5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı

5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı

 "5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı", Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde 7-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde yapılacak. 

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Kadir Has Üniversitesi CESD-Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma ve Uygulama Merkezi, Hacettepe Üniversitesi EPUAM-Enerji Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Hollanda-Avustralya işbirliğiyle kurulan CEVI-Center For Energy and Value Issues tarafından ortaklaşa düzenlenen "5. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı", Bakanlık himayesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu , Merkez Bankası, Borsa İstanbul, Takasbank ve İGDAŞ sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Konferans, dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenler ve piyasa uygulayıcılarını bir araya getirerek, enerji ekonomisi ve politikaları, enerji finansmanı, yatırımları ve ticareti, finansal performans, enerji piyasaları ve değerleme konularına odaklanmayı amaçlıyor.

Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger, Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölüm Başkanı ve Enerji Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmiddin Bağdadioğlu ile CEVI Başkan Vekili ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baha Karan'ın başkanlığını yaptığı konferansta; "Enerji Projelerinin Finansmanı ve İslami Finansman", "Enerji ve Sosyal Sorumluluk", "Enerji Sistemleri", "Doğalgaz ve Petrol Piyasası", "Enerji  Politikaları, Enerji ve Değerleme" ile "Enerji Ekonomisi" başlıklı oturumlar yapılacak.