Sami Gediz

Sami Gediz

5. ÜNİVERSİTE RECEP KONUK’TAN

5. ÜNİVERSİTE RECEP KONUK’TAN

Konya’da 3 yıl içinde neler değişmiş neler. Recep Konuk’un ağzından duymak gerçekten çok güzel. Belediye Başkanlarından dinlesek bu kadar dikkat çekici olmazdı ama Konya için birçok yatırıma imza atmış, Türkiye’nin en büyük ilk 500 firmasının içerisinde yer alan Konya Şeker’in koltuğunda oturan isimden bu gelişmeleri duymak beni sevindirdi. Özellikle ekonomik boyutta kazancını %50 artırarak Konya’ya katkı sağlamış. Gün geçtikçe yenilikçi projelerle gelişiyor Şeker. Burada gerçekten Konya Sevdalısı bir adam var. Recep Konuk’u yakından da tanımıyorum, bu yazıyı yazarken Konya için çabalayan ve gelişmesini sağlayan, binlerce kişiye iş imkanı sağlayan bir kişiden bahsediyorum. Bu Recep Konuk dışında farklı biri de olabilir. Onu da yazarız. Biz yatırım yapanı Konya’nın gelişmesi için çabalayanı, ‘‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü’’ mantığıyla dünyaya bakan adamı el üstünde tutarız. Başkan vakıftaki konuşmasında Konya’ya yeni bir üniversite kuracağını da söylüyor. Daha önceki buluşmada Konya’da tek üniversite olduğunu söyleyen Recep Konuk, günümüzde Konya’da 4 üniversite var, inşallah bizim kuracağımız üniversite ile 5’e çıkacak diyerek aslında yeni bir müjde daha verdi. Recep bey Konyalılar vakfının toplantısındaki konuşmasında 3 yıl öncesini hatırlatarak Konya Şeker’in toplam yatırımı 650.000 Milyon dolar civarındaydı, 3 yılda 1,2 Milyar doları aştı diyor. Ardından da sakın yanlış anlamayın bunları övünmek için falan söylemiyorum. Konya Şeker’in nereden nereye gittiğini ve bundan sonraki seyri konusunda sizi aydınlatmak için söylüyorum’’ diyor. Bu tür yatırımları şehrin dinamikleri, önde gelenleri baş üstünde tutmalılar. Konya’yı dünyada konuşulur hale getiren Konya Şeker’e ve Başkan’a Konya halkı adına teşekkür etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah yolunuzu açık etsin.

 

BAŞKAN TWİT ALSANA

Kombassan Holding’in İMKB’ye girişi ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya patronla birlikte katıldık. Program ile ilgili detayları zaten haberde okuyacaksınız ben masada geçen muhabbetlerden bahsetmek istiyorum. Masamızda gazeteciler dışında Kompen’in Genel Müdürü aynı zamanda Konyaspor Başkanı Ahmet Şan vardı. Yemek esnasında kendisiyle sohbet ettik. Boynu bükük hale gelen bir takımın Başkanı olması hasebiyle pek neşesi yoktu. Stadyum yatırımından konuştuk, Belediye’ye yüklenin biraz dedik ama Başkan belli ki Belediye ile kesinlikle ters düşmek istemiyor. Teknik direktörle ilgili konuyu açtık ama o konuda da pek sır vermedi. Şu an 4-5 kişiyle görüşmenin sürdüğünü söyledi. Konyaspor Başkanına twitter kullanıyor musunuz? Diye sorduk, olumsuz cevap aldık. Başkan Twitterda bir paylaşımı 10binlerce kişinin gördüğünü duyunca gözleri açıldı. Çok yoğun olduğu için aslında uğraşamıyorum dedi. Başkanın takım dışında hem Kombassan’da hem de farklı yerlerde görevleri olduğu için hiç boş vakti olmuyormuş. Önce özel hayatım yok dedi, ardından özel hayatıma istersem tabi ki vakit ayırırım diyerek toparladı. Anlayacağınız Başkan sorularla baya afalladı. Sanırım bu yazıdan sonra kendine bi twitter hesabı alır.

SAVAŞAN’IN BİTANESİ SALİM AMCA

Geçtiğimiz günlerde Savaşan Emaye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salim amcayı Lokman abiyle ziyaret ettik. 40 yıllık sanayici, bir tecrübe çınarı, hayata pozitif bakıyor. Salim amcayı çok seviyorum, çünkü samimi. Yapmacık gülüşleri yok. Harbi harbi konuşuyor. Gerektiği yerde eleştiriyor, gerektiği yerde övüyor. Sohbetinden feyz alıyor insan. Zamanın ne çabuk geçtiğini bile anlayamıyorsunuz. 2000 yılındaki krizden sonra gerçek sanayicilerin piyasaya çıktığını söylüyor. Eskiden israf ediyormuşuz diyor, yapılan parçadaki 5 mm’lik bir boşa giden malzemeyi değerlendirmiş ve yılda 75bin TL kâra geçirmiş. Akıllı adam vesselam. Allah kazancına bereket versin. Özellikle bayanların sıkça kullandığı Savaşan ve Grandeur ürünleri daha çoook konuşulacak. Sağlıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR