"5. Zümrüdüanka Ödülleri" sahiplerini buldu

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk: -"Yeşilay, bugün teşkilatlanmasını 40 ülkeye çıkararak sadece Türkiye'de değil küresel anlamda da söz sahibi bir konuma geldi"
"5. Zümrüdüanka Ödülleri" sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay'ın, 98 yaşında olduğunu belirterek, "Yeşilay, bugün teşkilatlanmasını 40 ülkeye çıkararak sadece Türkiye'de değil küresel anlamda da söz sahibi bir konuma geldi." dedi.

Yeşilay tarafından "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleyi destekleyen kişi, kurum ve kuruluşlara verilen Zümrüdüanka Ödülleri sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bu yıl beşincisi düzenlenen ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Yeşilay Genel Başkanı Öztürk, Zümrüdüanka Ödülleri'nin her geçen gün büyüyerek daha geniş kitlelere ulaşmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Öztürk, bağımlılıklara karşı farkındalığı artırmak amacıyla önleyici, koruyucu ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmaları yürüten Yeşilay'ın, 98 yaşında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir asra merdiven dayayan geçmişi ile tüm bağımlılık alanlarında faaliyet gösteren dünyadaki ilk ve tek sivil toplum kuruluşu niteliğinde olan Yeşilay, bugün teşkilatlanmasını 40 ülkeye çıkararak sadece Türkiye'de değil küresel anlamda da söz sahibi bir konuma geldi. Bunun yanı sıra Yeşilay toplum sağlığına dönük faaliyetlerini çeşitlendirerek tüm bağımlılıklarla mücadelede çözüm ve tedavinin merkezi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon hizmeti veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışmalarımızın kapsama alanını genişletiyoruz. "

Öztürk, YEDAM'ın sadece bağımlı gençlerin rehabiltasyonu ile sınırlı kalmayarak aileyi de rehabilitasyon sürecine dahil ettiğini vurgulayarak, sosyal uyum çalışmalarıyla bağımlıları hem rehabilite edip hem de topluma kazandıran bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

Uluslararası alanda da örnek gösterilen bir model olan YEDAM kapsamında yıl içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle ülke çapında 40 yeni merkez daha açacaklarını belirten Öztürk, "Ayrıca, milli bir rehabilitasyon modeli, bağımlıya bütüncül bir tedavi ve iyileştirme merkezi olarak 20 ülkeyi inceleyip oluşturduğumuz Türkiye Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezi de yıl içerisinde 10 ilde hizmete girecek." ifadelerini kullandı.

Öztürk, ödüle layık görülen tüm isim ve kurumları tebrik ederek, bağımlılıklarla mücadelede faaliyetlerinin çözüm ve tedavi noktasında da artarak devam edeceğini söyledi.


- "En Yeşilaycı"lar ödüllerini aldı

Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde 6 kategoride kişi ve kuruma "En Yeşilaycı" unvanıyla ödül verildi.

Siyaset dalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, sanat dalında Ceza’ya, spor dalında Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı oyuncusu Ali Muhammed'e (Bobby Dixon), akademi dalında Prof. Dr. Marc Potenza'ya, medya dalında NTV'ye ve sosyal sorumluluk dalında Turkcell'e ödülleri takdim edildi. Mevlüt Uysal'a ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyeleri, ödül alanlarla fotoğraf çektirdi.

Programın sonunda, Yeşilay Genel Başkanı Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tablo hediye etti.

Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.


Kaynak: