520 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

520 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan 520 çocuğu ücretsiz sünnet ettirdi.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geleneksel hale getirilen sünnet etkinliği öncesi çocuklar, Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterileriyle eğlendi. 

Çocuklarının heyecanına ortak olan aileleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yalnız bırakmadı. 

Etkinlikte konuşan Yaşar, sünnet hizmetinin sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğuna vurgu yaptı.

"Belediye olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi kucaklıyoruz. Dar gelirli ailelerimizin çocuklarını sünnet ettirerek onlara biraz olsun destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl da 500’ün üzerinde çocuğumuzun heyecanına ortak olduk." ifadelerini kullanan Yaşar, sünnet olan çocukların nikahında da bir arada olma temennisini dile getirdi. Yaşar, "İnşallah o zaman da onların nikahlarını ben kıyacağım." dedi. 

Yaşar, sünnet olan çocukları, iyileştikten sonra aileleriyle birlikte, düzenleyecekleri şölende ağırlayacaklarını, çocukların kıyafetlerinin de belediye tarafından karşılanacağını belirtti. 

Etkinliğin ardından çocuklar belediyenin sağlık merkezinde sünnet edildi. Aileler sünnet sonrası yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında sağlık ekipleri tarafından bilgilendirildi.