53 sağlık çalışanı adliyede!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında eski il sağlık müdürü ve başhekim yardımcılarının da bulunduğu 53 sağlık çalışanı adliyeye çıkarıldı.
53 sağlık çalışanı adliyede!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir hafta önce yaklaşık 60 ekip ve 250 personel ile birlikte merkezi Samsun olmak üzere Ordu ve Sivas illerinde sağlık çalışanlarına yönelik operasyon yaptı. Düzenlenen operasyonlarda çok sayıda adreste arama yapan ekipler bilgisayar ve dokümanlara el koyarak, 53 sağlık çalışanını gözaltına aldı.

Operasyonlar kapsamında eski İl Sağlık Müdür Vekili Yusuf K., eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K.'nin de aralarında bulunduğu doktorlar, psikologlar, diş tabipleri, ebeler, hemşireler, acil tıp teknikeri ve sağlık memurlarından oluşan 19'u bayan toplam 53 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

53 sağlık çalışanı adliyede!

53 sağlık çalışanı adliyede!

Kaynak: