55 yaşında 3 üniversite okuyor

55 yaşında 3 üniversite okuyor

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümüne kayıt yaptıran Muşteba Karamanoğlu (55), aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları Bölümü'nde okuyor.

Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren Karamanoğlu, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümünü kazanarak kayıt yaptırdı.

"Okumak benim içimde kalan gizli bir yara" diyen Karamanoğlu, "Daha önce farklı üniversiteleri kazanmıştım ancak bu bölümleri çeşitli sebeplerden dolayı tamamlayamadım. Şu anda Karapınar Aydoğanlar MYO Yerel Yönetimler Bölümü'nün yanı sıra Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları Bölümü'nde okuyorum. Bütün bölümleri bitirip hedeflerime ulaşmak istiyorum." dedi.

Herkesi okuması için teşvik etmeye çalıştığını dile getiren Karamanoğlu, şunları kaydetti:

"Okumak isteyenlerin özgüven içinde olması gerekir. İnsanlarımız eğitimin kıymetini ve öneminin farkında bile değiller. Okumanın gerçekten yaşı yoktur. Azimle çalışırlarsa başarılı olacaklardır. Kendimden 35 yaş küçük gençlerle okuyorum. Okula ilk geldiğimde beni öğretim görevlisi zannettiler. Sınıfa geldiğimde çoğu öğrenci 'hocam' diye hitap etti. Sıralara oturup öğrenci olduğumu söylediğimde şaka yaptığımı zannettiler. Okumanın yaşı yok. Buradan mezun olduktan sonra hukuk fakültesi veya işletme fakültelerinde okuyacağım. Daha sonraki hedefim ise kesinlikle siyasete girip milletvekili olmak. İnsanlara faydalı olmak, iyilik etmek beni mutlu ediyor."