57. Alay Sancağı Ereğli'de

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından 57. Alay Sancağı devir teslim töreni düzenlendi.
57. Alay Sancağı Ereğli'de

Ereğli Kültür Merkezinde düzenlenen 57. Alay Sancağı devir teslim töreni ve konferansında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri dünya savaş tarihine “En kahraman birlik” olarak adını yazdıran 57. Alay’ın temsili sancağını teslim aldı.
Törene, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Garnizon Komutanı Adem Tol, Belediye Başkan Yardımcıları Zuhal Savaş ve Adem Erdal, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar ile protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından NEÜ Ereğli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan programın açılış konuşmasını yaparak, Çanakkale Savaşının ve 57. Alay’ın kahramanlık destanı olduğunu, bu destanın dünyada eşi benzeri görülmeyen bir var oluş destanı olduğunu söyledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş ise, 57. Alay’ın sadece Türk tarihinin değil dünyanın en kahraman birliği olduğunu belirtti.
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar da, Çanakkale Savaşının tarihin akışını değiştirecek kadar önemli bir savaş olduğunu kaydetti.
Kaymakam Şakir Erden, Tarihimizin en büyük şeref tablolarından biri olan Çanakkale Destanı'nın en kutsal hazinesi olarak bilinen 57. Alay'ın temsili sancağını Ereğli olarak büyük bir gururla teslim aldık. Bu sancağı da en güzel şekilde koruyacak ve tanıtımını yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından NEÜ Sosyal Organizasyon İlgi İletişim topluluğu (SOBİT), NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi ilgi organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Topluluğuna (BOSS) sancağı devir etti.
Program Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya’nın verdiği konferansla son buldu.