57. Alay'a Vefa Yürüyüşü

Artvin, Bayburt ve Giresun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi
57. Alay'a Vefa Yürüyüşü

ARTVİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "Aynı Ruhla Çanakkale" temasıyla Artvin, Bayburt ve Giresun'da anma etkinlikleri yapıldı.

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı şehitlerini anmak amacıyla Artvin'de Halitpaşa Camisi'nde program düzenlendi.

Burada kılınan sabah namazının ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Kolorta mevkisindeki Garnizon Şehitliği'ne kadar "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilerek Kur'an-ı Kerim okundu. Program, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdür Vekili Serkan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

- Bayburt

Bayburt'ta, "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Camii Kebir Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de düzenlenen programda, "Çanakkale ruhu ve şehitlik" konulu vaaz verildi. Sabah namazının kılınmasının ardından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, Tuzcuzade Mahallesi'ndeki İmarettepe Şehitliği'nde sona eren, "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü"ne katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türk tarihinin şanlı sayfalarla dolu olduğunu anımsattı.

Çanakkale'nin ise bu bağlamda sadece bir savaş değil, aynı zamanda bir destan, varlık, dirlik, beka, istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu vurgulayan Pehlivan, bu destan içerisinde 57. Alay'ın Türk tarihinde çok müstesna bir yeri bulunduğunu söyledi.

Pehlivan, o günleri anımsamak üzere çeşitli etkinlikler organize edildiğini belirterek, "Bunlar sembolik faaliyetler. 'Onlara olan vefa borcumuzu nasıl öderiz?' diye düşündüğümüzde görev ve sorumluluklarımız akla gelmeli. Hangi kademede, hangi mevkide olursak olalım toplumumuzun, ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin her ferdi olarak üzerimize düşen vazifeleri memleketimiz, milletimiz, ülkemizin güçlü ve mutlu geleceği için en iyi şekilde yaparsak onların ruhu da rahat edecektir." dedi.

Programa, Vali Pehlivan'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, İl Emniyet Müdür Vekili Ömer Çankaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse, Gençlik Merkezi gönüllüleri ve Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı.

- Giresun

Giresun'da da Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" yapıldı.

Hacı Miktad Camisi'nde sabah namazının kılınması ile başlayan etkinlikte, katılımcılara cami avlusunda çorba ikram edildi.

Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, Giresun Kalesi'ndeki şehitlikte sona eren "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Program, burada yapılan duanın ardından sona erdi.

Etkinliğe Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: