58 kitap yeniden basılıyor

MEB Müsteşarı Tekin, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, bütün ders kitaplarını incelediklerini, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan sonra öğrencilere dağıtılacağını bildirdi.
58 kitap yeniden basılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlık olarak bütün ders kitaplarını tekrar mercek altına aldıklarına dikkati çekti.

Tekin, "Ders kitaplarını, darbe girişiminin ardından kapatılan yayınevleriyle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılıp yazılmadığı, FETÖ ve kapatılan kurumlarına ilişkin görsellerin bulunup bulunmadığı yönlerinden inceledik ve 58 kitapta sorun tespit ettik." dedi. 

Tekin, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılan bazı ders kitaplarında direkt anlaşılmayan ancak FETÖ'ye ait kavramları çağrıştıran bilinçaltına yönelik mesajlar da belirlediklerini vurguladı.

Sorun tespit edilen yayınların sil baştan yazılmadığını, sadece sorunlu kısımların çıkarılarak kitabın yeniden basımı için çalışma yürütüldüğünü anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Terör örgütü propagandası kabul edilebilecek sorunlu kısım ya da ifadeleri çıkararak bu kitapları yeniden basıyoruz. Yeni kitapları okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Öğrencilerimiz, sorun tespit edilmeyen diğer kitaplarını ise okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü sınıflarında masalarının üzerinde teslim almış olacaklar."