6 ilde FETÖ operasyonunda 41 iş adamı gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, örgüte finansal destek sundukları iddiasıyla 41 iş adamı ve şirket yöneticisi gözaltına alındı.
6 ilde FETÖ operasyonunda 41 iş adamı gözaltına alındı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa, İstanbul, Muş, Ankara, Bursa ve Gaziantep'te bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, haklarında terör örgütüne finansal destek sundukları iddiasıyla gözaltı kararı bulunan, sağlık, tekstil ve eğitim alanında faaliyette gösteren 86 kişiden, aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu 41 iş adamını gözaltına aldı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Söz konusu şirketlerin FETÖ'ye destek vermek amacıyla yaklaşık 200 milyon avro ile 200 milyon lirayı bankalar arasında dolaştırdıktan sonra Amerika ve Almanya'daki bazı bankalara aktardıkları öğrenildi.

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla 25 Nisan'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler arasında ŞUTSO Başkanı Ertekin'in de bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.