6 kişiyi tankla ezerek şehit eden askerler tutuklandı

Darbe girişimi sırasında, O3 Avrupa Otoyolu Esenler mevkisinde 6 kişiyi tankla ezerek şehit eden ve çok sayıda kişiyi yaralayan 3 rütbeli askeri personel tutuklandı.
6 kişiyi tankla ezerek şehit eden askerler tutuklandı

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü teslim almak üzere 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2. Tank Taburu'ndan görevlendirilen 2 tank ve 5 zırhlı personel taşıyıcıdan (ZPT) oluşan takım, vatandaşın ve polisin müdahalesi sonucu emniyet yerleşkesine ulaşamadan püskürtülmüştü.

Takım bünyesinde olan ve geri çekilmek zorunda kalan tanklardan biri O3 Avrupa Otoyolu Esenler mevkisinde bulunan vatandaşların üzerine kasıtlı şekilde sürülmüş, olayda 6 kişi şehit olmuş çok sayıda vatandaş ise yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu tankta bulunan Yüzbaşı Serdar Değirmendere, Astsubay Maksut Keleşoğlu ve Uzman Çavuş İdris Yeter'i tugay komutanlığı içerisinde yakaladı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların ifadelerinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü teslim alma talimatını 2. Tank Taburu Komutanı Yarbay Serbülent Eken'den aldıklarını ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Osman Akkaya ile birlikte Vatan Caddesi'ne geldiklerini söyledikleri, vatandaşların ezildiği ana ilişkin çelişkili beyanlarda bulundukları öğrenildi.

Yarbay Serbülent Eken'in kısa süre önce Ankara Personel Daire Başkanlığı'na tayini çıktığı için yıllık izine ayrıldığı, yerine ise Yarbay Fatih Sönmez'in atandığı ancak göreve Ankara'da başlaması gereken Eken'in 13 Temmuz'da 2. Tank Tabur Komutanlığı'na geri döndüğü, Yarbay Fatih Sönmez'in başka bir yere görevlendirildiği ortaya çıktı.

Yarbay Serbülent Eken'in daha önceden oluşturulan darbe harekat planında 2. Tank Tabur Komutanlığı'nda görevli yazıldığı için FETÖ'cü komutanların Eken'i uygunsuz şekilde eski görev yerine getirdiği kaydedildi.