"6. Nilüfer Tiyatro Festivali"

Dünya Tiyatro Günü'nde başlayacak festivalde, Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Cihan Ünal, Can Gürzap, Tilbe Saran gibi usta tiyatro sanatçıları izleyiciyle buluşacak- Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey:- "6. Nilüfer Tiyatro Festivali, 34 gün boyunca 58 tiyatro t
"6. Nilüfer Tiyatro Festivali"

BURSA (AA) - Nilüfer Belediyesince bu yıl 6'ncısı düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali, yurt içi ve dışından 58 tiyatro topluluğunun katılımıyla 27 Mart-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl "yan yana geliyoruz" sloganıyla düzenlenen festivalde, usta tiyatro sanatçılarının yanı sıra yurt dışından gelecek tiyatro toplulukları izleyiciyle buluşacak.

Dünya Tiyatro Günü'nde yazar Murathan Mungan'ın şarkıları ve "Geyikler ve Lanetler" oyunundan bölümlerle hazırlanan etkinlikle başlayacak festivalde, Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Cihan Ünal, Can Gürzap, Tilbe Saran gibi usta tiyatro sanatçılarının yanı sıra bağımsız, yeni dil arayışları olan tiyatrocular da izleyiciyle bir araya gelecek.

- "3 okuma tiyatrosu, 14 atölye çalışması"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatın, insanları yan yana getirerek, insana bakma ve görmenin en güzel kapılarını açtığını belirtti.

Festivalin "27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nde başlayacağına dikkati çeken Bozbey, şunları kaydetti:

"Festival, tiyatroya kıymetli katkılar sunmuş yazar Murathan Mungan'ın şarkıları ve 'Geyikler ve Lanetler' oyunundan bölümlerle hazırlanan etkinlikle başlayacak. Ali Düşenkalkar rejisi, İbrahim Yazıcı'nın müzik direktörlüğünde, Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı açılış etkinliğiyle tiyatro severlere 'merhaba' diyeceğiz. Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Cihan Ünal, Can Gürzap, Tilbe Saran gibi usta tiyatro sanatçılarının yanı sıra bağımsız, yeni dil arayışları olan tiyatrocular da izleyiciyle buluşacak."

Festival kapsamında 3 okuma tiyatrosu, 14 atölye çalışması, birer konser ve serginin de gerçekleştirileceğini kaydeden Bozbey, "6. Nilüfer Tiyatro Festivali, 34 gün boyunca 58 tiyatro topluluğu, 82 temsille izleyiciye kültür ve sanat dolu bir ay yaşatacak. Festivalde ayrıca 5 çocuk tiyatrosu da 11 temsil ile tiyatro tutkunlarının karşısında olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: