'6 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kelyani Tepe bölgesinde bugün gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarında ilk tespitlere göre 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
'6 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kelyani Tepe bölgesinde gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarında, ilk tespitlere göre 6 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 09.05-09.45 saatleri arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kelyani Tepe bölgesinde Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava taarruzu gerçekleştirildi.

Operasyonda, bölgedeki iki silah mevzisi, bir barınak ve yaşam alanı olarak kullanılan iki mağara imha edildi. İlk tespitlere göre hava operasyonuyla bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist, aynı bölgede Bayraktar İHA ile de bir terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, 2'nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarınca Kelyani Tepe bölgesinde teröristlerle saat 06.30'da sağlanan temasta, ilk anda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Yüksekova'da etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 41, Hakkari genelinde ise 314 olduğu, operasyonun devam ettiği bildirildi. 

Bu arada Yüksekova 1'inci Hudut Taburu üs bölgelerinden birine, 23 Eylül Cuma günü Şemdinli nüfusuna kayıtlı bir teröristin teslim olduğu bildirildi. Teröristin, Ağustos 2014'te terör örgütüne katıldığını ve Şemdinli Derecik'ten gelerek örgütten kaçtığını beyan ettiği belirtildi.