6 uçak Ankara'yı vurmak için Diyarbakır'dan geldi

Diyarbakır'da 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağının, darbe girişimine yönelik kanuna aykırı olarak Ankara'ya havalandırıldığı öğrenildi.
6 uçak Ankara'yı vurmak için Diyarbakır'dan geldi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Diyarbakır'da konuşlu 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağının, kanuna aykırı olarak Ankara'ya havalandırıldığı öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesi 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kanuna aykırı olarak havalanan 6 savaş uçağının Ankara'ya gittiği belirlendi.

Aynı gece FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından 2 savaş uçağı daha havalandı. Bu uçaklar daha sonra üs bölgelerine dönüş yaptı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 general ile uçakları kanuna aykırı havalandıran personel gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, savaş uçaklarını kanunsuz havalandıran pilotların o akşam nöbetleri olmadığı halde kendilerine nöbet yazdırdıkları tespit edildi.

8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağını darbe girişimine yönelik kanuna aykırı havalandıran personel hakkında 16 Temmuz'da işlem başlatılmıştı.