60'tan sonra okuma-yazma öğreniyorlar

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki huzurevinde yaşamını sürdüren 4 kadın, "öğrenmenin yaşı yoktur" diyerek huzurevinde açılan kursta okuma yazma öğrenmeye başladı.
60'tan sonra okuma-yazma öğreniyorlar

Sakarya'nın Hendek ilçesinde huzurevinde açılan okuma yazma kursuna katılan 60 yaş üzerindeki kadınlar azimleriyle örnek oluyor.

Haftada 4 gün ve yaklaşık 20 saat süren eğitime katılan huzurevi sakinleri, 60 yaşından sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Emel Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevinde 58 yaşlıya hizmet verdiklerini söyledi.

Çelik, çalışma arkadaşlarıyla yaptıkları değerlendirme sonucunda okuma-yazmanın yaşının olmadığını düşünerek bu kursu açtıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Dört yaşlımız, 3'ü aktif olarak katılıyor. 2 aydır bu süreç devam ediyor. Huzurevi büyüklerimizin gelip bana 'Müdire Hanım, ben bugün mağazadan okudum' demesi gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Bunlar çok güzel duygular. İnşallah elimizden geldiğince daha farklı aktivitelerle yaşamlarını sürdürmeye devam edeceğiz."

"Eğitimin yaşı yok"

Huzurevi sakinlerinden 63 yaşındaki Hasibe Geçmiş de 9 aydan beri burada kaldığını kaydetti.

Okuma-yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Geçmiş, "Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hiç bilmiyordum. Eğitimin yaşı yok. İnsan 100 yaşında da olsa içinde olduğu sürece öğrenir. Keşke daha önce öğrenseydim. Öğrenirken, yazarken kendimi öğrenci gibi hissediyorum." dedi.