64 hakim ve savcı daha tutuklandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 102 hakim ve savcıdan 64'ü tutuklandı.
64 hakim ve savcı daha tutuklandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 102 hakim savcıdan 64'ü tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Anadolu Adalet Sarayında görevli 110 hakim ve savcıdan 102'si gözaltına alındı.

8 hakim ve savcı aranıyor

İşlemleri tamamlanan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 102 şüpheliden 64'ü "silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 34'ü adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 38 hakim savcının da serbest bırakılmasına karar verdi.

Anadolu Adalet Sarayında gözaltında bulunan tüm hakim ve savcıların işlemi tamamlanmış olurken, gözaltı kararı bulunan 8 hakim ve savcının ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.