64. Hükümet Programı görüşmeleri tamamlandı

30 Kasım Pazartesi günü 64. Hükümet'in güven oylaması yapılacak
64. Hükümet Programı görüşmeleri tamamlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Sayın Başbakan'ın hiçbir yerde hiçbir şekilde 'Ankara bombalamasından sonra oylarımız arttı' diye bir beyanı kesinlikle yoktur" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 64. hükümet programının üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Görüşmeler sırasında, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayıyla ilgili Genel Kurul'a bilgi verilmesini talep ettiğini ancak bunun gerçekleştirilmediğini söyledi.

Şahsı adına söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ankara'daki bombalı saldırının ardından "Bomba hadisesi oylarımızı artırdı" dediğini iddia etti. Kuşoğlu'nun bu sözlerine AK Partili milletvekilleri itiraz etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı söz alarak, "Sayın Başbakan'ın hiçbir yerde hiçbir şekilde 'Ankara bombalamasından sonra oylarımız artı' diye bir beyanı kesinlikle yoktur" dedi. 

Bostancı, Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin başından sonuna bulunduğunu belirterek, Tahir Elçi'ye saldırı olayının gündeme gelmediğini, Meclis çalışmaları ve bütçe takviminin ele alındığını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümete yapılan eleştiriye AK Parti Grup Başkanvekili'nin cevap vermesinin "kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlali olduğunu" savundu.

Özel, Bostancı'nın, Başbakan'ın böyle bir sözü olmadığını söylediğini anımsatarak, bant kaydı bulunduğunu ifade etti ve cep telefonundan dinletmeye başladı. Bu sırada, AK Partili milletvekilleri sıralara vurarak bu duruma tepki gösterdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "Seçim döneminde Ankara patlaması yaşandı. Bu süre içinde AK Parti sürekli halkın siyasi eğilimini görmek amacıyla saha araştırmaları yaptı. Bahsedilen konuşma bu saha araştırmalarına ilişkindir. Patlamayla oy oranlarının arasında nedensellik kuran bir açıklama değildir. Bu açık bir çarpıtmadır" diye konuştu.

 Sataşmadan söz alarak kürsüye çıkan Baluken'in "Tahir Elçi'yi kim öldürdü? Polis kurşunuyla mı öldürüldü?" diye sormasının ardından HDP'li ve AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

64. Hükümet programının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Komisyonlar, pazartesi günü toplanarak başkan, katip üye ve sözcülerini seçecek.

Görüşmelerin ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 30 Kasım Pazartesi günü saat 18.00'de 64. Hükümet'in güven oylamasını yapmak üzere birleşimi kapattı.

-"Ben bazı sorular sordum, Sayın Başbakan cevap verdi"

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul Salonu'ndan ayrılırken gazetecilerin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişsiniz" sözleri üzerine, "Evet. AKP Grup Başkanvekili kürsüde ayrıntıyı verdi zaten" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "Görüşmede Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi gündeme geldi mi? Size bilgi aktarıldı mı?" sorusuna ise, "Ben bazı sorular sordum, Sayın Başbakan cevap verdi. O soruları yanıtladı" karşılığını verdi.