65 ülkeden onlarca öğrenci bayram sofrasında buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları, bayram tadında geçti.
65 ülkeden onlarca öğrenci bayram sofrasında buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) tarafından düzenlenen Geleneksel Uluslararası Öğrenci Buluşmaları bu yıl da bayram tadında gerçekleşti. Konya’da eğitim gören 65 ülkeden onlarca öğrenci, kardeşlik, dayanışma ve birliktelik duygularının vurgulandığı yemekte bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda düzenlenen programda öğrenciler adına konuşan Mucibur Rahman Timur, “Her bayramda bizi unutmayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bize misafirperverliğini gösteren Konya halkı ve Büyükşehir Belediyesi’nin iyiliklerini asla unutmayız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ise Konya’nın öğrencilerin yetişmesi için dünyanın en uygun şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Uslu, “Burası sizin de vatanınız. İslam dünyasının son sığınacağı beşeri vatan Türkiye. O yüzden burayı kendi vatanınız gibi görün. Ülkeniz için, şehirlerimiz için birlikte projeler geliştirelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere geleneksel Türk yemekleri ikram edildi.