68 askeri okul öğrencisi tutuklandı!

68 askeri okul öğrencisi tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklanmasını talep ettiği subay, er/erbaş ve askeri okul öğrencilerinden 89'unun 68'i tutuklandı, 21'i ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcıları, darbe girişiminin ardından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan subay, er/erbaş ve askeri okul öğrencisi 89 şüpheliyi, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliklerine sevk etti.

Savcılar, 89 şüpheliyi TCK'nın 309. maddesindeki "anayasayı ihlal", 310. maddesindeki "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", 311. maddesindeki "yasama organına karşı suç", 312. maddesindeki "hükümete karşı suç", 314. maddesindeki "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ile 82. maddesindeki "adam öldürmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi.

Ankara Sulh Ceza Hakimlerince sorgulanan şüphelilerin 68'i tutuklandı, 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.