7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek iste
7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını belirterek, "Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açıdan Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüs'te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek, planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç Müslümanların enerjilerini ve kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, bölgenin son dönemde oldukça sancılı günlerden geçtiğini, hemen her gün yeni bir krizin veya çatışmanın ortasında bulunulduğunu söyledi.

Türkiye olarak her hal ve şart altında kardeşlerin arasını yapmaya, krizleri suhuletle aşmaya çalıştıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bu gayret içerisindeyken bakıyoruz ki günümüzün Neronları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik, katliamları durdurduk derken kucağımızda Kudüs meselesini, Yemen'den yükselen feryatları buluyoruz. İslam dünyası, tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu açıdan Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan ve Kudüs'te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek, planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç Müslümanların enerjilerini ve kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Eyyübi'nin "Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarını yenemez." dediğini dile getirerek, "Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir. İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı sömürgecilerdir, silah tüccarlarıdır. Şayet bugün İsrail ve Amerikan yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, bu derece hukuksuz davranabiliyorsa, sebebi Müslümanların o içler acısı halidir." diye konuştu.

- "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi, kırılma noktası oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kadim İslam beldelerinden ezanlar yerine dumanların yükselmesinin nedeninin biraz da basiretsizlik olduğunu vurgulayarak, İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa, hiçbir gücün Müslümanların harim-i ismetine el uzatamayacağını söyledi.

Müminlerin Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlense hiç kimsenin milyarlarca insanı karşısına almaya cesaret edemeyeceğini belirten Erdoğan, çağrıları üzerine toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin bu açıdan bir kırılma noktası olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Erdoğan, çarşamba günü yapılan zirve toplantısının, çok kısa sürede, bir hafta içerisinde istenildiği zaman Müslümanların neler yapabileceklerini ve başarabileceklerini tüm dünyaya gösterdiğini ifade ederek, teşkilatın oy birliğiyle Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak ilan etmesinin gerçekten tarihi bir duruş olduğunu kaydetti.

- "Şimdiden zirvenin olumlu yansımalarını gördük"

Bu kararla teşkilatın hem kuruluş gayesine sahip çıktığını hem de rüşdünü ispat ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aynı şekilde İstanbul zirvesi katılım seviyesinin yüksekliği ve çokluğu itibarıyla da tüm dünyaya güçlü bir mesaj vermiştir. Hamdolsun şimdiden zirvenin olumlu yansımalarını görmeye başladık. İnşallah bundan sonra atacağımız adımlarla şu an şer gibi gözüken bu durumu hayıra tebdil edeceğimize Rabb'imin lütfuyla inanıyorum. Şüphesiz buradan elde edeceğimiz netice sadece Kudüs meselesiyle sınırlı kalmayacaktır. Gündemimizdeki diğer konularda bu başarı çarpan etkisi oluşturacak, Müslümanlara, uzun süredir hasretini çektiğimiz öz güveni aşılayacaktır. Aynı zamanda bu gelişme dünyadaki tüm mazlumlara ve mağdurları umut verecek, cesaret kaynağı olacaktır. Bu sebeple İslam ülkelerinin Kudüs imtihanından alınlarının akıyla çıkması çok büyük önem arz ediyor. İnşallah Rabb'imin yardımı, milletimizin duası, ümmetin dayanışmasıyla bu sıkıntılı dönemi başarıyla atlatacağımıza samimi olarak inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süreçte Meridyen Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarından Kudüs davasına sahip çıkmalarını, Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmamalarını istirham ederek, eldeki tüm imkanların Kudüs için seferber edilmesi gereken kritik bir dönemden geçildiğini söyledi.

Katılımcıların da bu bilinçle hareket ettiğini düşündüğünü dile getiren Erdoğan, törende ödüle layık görülenleri tebrik etti, derneğe de böylesine anlamlı bir projeye öncülük ettikleri için şükranlarını sundu ve gayretlerinin devamını beklediklerini sözlerine ekledi.

(Bitti)


Kaynak: