7 renk 7 iklim iftar sofrasında

7 renk 7 iklim iftar sofrasında

Dünyanın farklı ülkelerinden gelip Konya’da öğrenim gören öğrenciler İki Doğu İki Batı Derneği’nin iftar programlarında buluşuyor. Bir taraftan siyah, beyaz, kızıl, sarı neredeyse her renk ve milletten,  diğer taraftan Müslüman, gayri Müslüm her inançtan öğrencinin katıldığı iftar hem renkli görüntüler oluşturuyor hem de dünyaya kardeşlik mesajı veriyor. 

İki Doğu İki Batı Öğrenci Derneği farklı ülkelerden gelip Konya’da eğitim gören 4 binin üzerinde uluslararası öğrenciyi hedef alan çalışmalar yapan bir dernek olduğunu söyleyen İki Doğu İki Batı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, “Amacımızda dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilere ensar muhacir kardeşliği yapmaktır. Birçok eğitim, sosyal faaliyetler, rehberlik danışmanlık hizmetleri ve burs hizmetleri gibi faaliyetler yapan bir dernektir. Ramazan ayında da öğrencilerimize yönelik iftar programları düzenliyor. Bu iftarlarla da hayırseverler ve öğrenciler arasında köprü oluyor.  Evlerinden ailelerinden uzakta ülkemizde öğrenim gören öğrencilerimizle iftarlar yapıyoruz. Bu uygulamaya geçen sene başlamıştık. Derneğimizde Ramazan boyunca Dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 öğrenciye her gün iftar veriyoruz. 50’ye yakın farklı ülkeden öğrenciler bu sayede bir araya geliyor. Mübarek Ramazan ayında evlerinden ailelerinden uzakta olan öğrenci kardeşlerimizle aile ortamı, kardeşlik ortamı ve bir ümmet ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun yanında bu kardeşlerimiz öğrenci oldukları için en azından bir iftarlarını karşılamak istiyoruz. En azından bir aksam iftarda ne yiyeceğim telaşı yaşamasınlar. İftar konusunda yardımcı olmak ve bunu hep birlikte yapmak amacındayız.” şeklinde konuştu.

7-renk-7-iklim--(2).jpg

KARDEŞLİK İFTARLARINI HAYIRSEVERLER ÜSTLENİYOR

Kardeşlik iftarlarının gönüllü hayırseverler tarafından karşılandığını söyleyen Arslan “150 kişinin iftar maliyeti kişi başı 12 liradan 1800 lira tutuyor. Bir hayırseverimiz birkaç gün benim de diyebiliyor. Bunun dışında 150 kişi veremeyecek olan hayırseverler de ben 30 kişi, ben 50 kişi verebileceğim de diyebiliyor. Bir öğrencinin iftar maliyeti 12 lira. Bir kişi istediği sayıda öğrencinin iftar maliyetini üstlenebiliyor. Dilerse kendisi de gelip öğrencilerle birlikte iftar yapabiliyor. 10 öğrenciye, 100 öğrenciye de 500 öğrenciye iftar vermek mümkündür. Bu konuda herhangi bir sınır yok. Oluşturulan iftar havuzuyla günde 150 öğrenciye iftar veriliyor.  Geçen sene günde ortalama 120 öğrenciye iftar verildi. Bu sene bu rakamı 150 öğrenciye çıkardık. Bu rakam 140 olabilir, 135 olur, bazen 170 olarak değişebilir ancak biz inşallah günde ortalama 150 öğrenciye iftar vermeyi planlıyoruz. Bu davetlerimize bayan öğrenciler de geliyorlar. Bu kardeşlerimiz de bayanlar katında iftarlarını yapıyorlar.” dedi.

7-renk-7-iklim--(3).jpg

GAYRİMÜSLİM ÖĞRENCİLERİ DE İFTARLARA DAVET EDİYORUZ

Müslüman olmayan öğrencileri de bu iftarlara davet ederek Ramazan ayının maneviyatını hissetmelerini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Arslan, “Konya’da yaklaşık 4 bin civarında uluslararası öğrenci var. Bunların hepsi Müslüman olmayabiliyor. Ancak biz gayrimüslim öğrencilerimizi de bu iftarlara davet ederek bu manevi ortamdan faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Müslüman öğrencilerimize gayrimüslim öğrenci arkadaşlarını da getirmelerini söylüyoruz. Her gün iftarlara gelenler olduğu gibi arada gelenler de olabiliyor. Aynı sofrada farklı ülkelerden insanlarla bir araya gelmek öğrencileri de çok mutlu ediyor. Öğrenciler de bu iftar programlarından ayrı bir keyif ve tat alıyorlar. Siyahı, beyazı, çekik gözlüsü hiçbir ayrım gözetmeksizin aynı sofrada bir araya geliyor. Hep birlikte orucumuzu açıp akşam namazımızı kılıp, teravih için dağılıyoruz.” diye konuştu. 

7-renk-7-iklim--(4).jpg

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER