7 sağlık personeli daha ölü bulundu

Gine'de Ebola salgınına karşı farkındalığın oluşması için mücadele eden bir heyetin 7 sağlık personeli ölü bulundu.
7 sağlık personeli daha ölü bulundu

İletişim Bakanı Aluseyni Makanera Kake, ülkenin güneydoğusundaki N'Zerekore adlı bölgede, resmi görevli personellerinin komşu kent Wome sakinleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Ulusal radyoda yapılan açıklamaya göre, heyetin konvoyuna salı günü Wome halkının düzenlediği saldırının ardından 7 personel kayıp ilan edilmişti.

Gine Başbakanı Muhammed Sait Fofana, "İnsanların salgının varlığı ile ilgili hala tereddütleri var. Etraftan duydukları yanlış bilgilerle, Ebola salgının kendilerini imha etmek için ortaya atıldığına inanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Ebola salgınıyla mücadele konusunda verilen çabalara rağmen, bazı Gineliler virüsün yayılmasında sağlık personellerini sorumlu tutuyorlar.

Gineliler daha önce de sağlık personellerine tepki göstermişti. İki hafta önce, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün tedavi merkezi, Ebola virüsünün yayılmasını durdurmak için alınan önlemlere karşı çıkanların saldırısına uğramıştı. Örgüt üyeleri, virüsünün yayılmasını önlemek için bir pazar yeri ve çevresini dezenfekte etmek istemiş ve halkın tepkisine maruz kalmışlardı.

Ebola salgını bu yılın başından beri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da yaklaşık 2600 can aldı.