7 yıldır kayıp oğlunu arıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan Güldane Önür, dolaşmak için evden çıkan ve o dönem 24 yaşında olan oğlu Bayram Önür'den 7 yıldır haber alamıyor.
7 yıldır kayıp oğlunu arıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan Güldane Önür, 7 yıl önce kaybolan oğluBayram Önür'ü arıyor.

İlçeye bağlı Sancı Mahallesi'nde yaşayan anne Güldane Önür (51), gazetecilere yaptığı açıklamada, o yıllarda 24 yaşında olan oğlu Bayram Önür'ün, 11 Mart 2009'da dolaşmak için evden çıktığını ve 7 yıl 7 aydır kendisinden haber alamadığını söyledi.

Oğlunun evden ayrılmasının üzerinden bir ay geçtikten sonra ilgili makamlarakayıp başvurusunda bulunduğunu anlatan Önür, "Geçen zaman içinde belli aralıklarla karakola soruyorum ancak şu ana kadar bulunamadı. Oğlumun iki bankada bir miktar parası var. Bankaya sordum, paraya dokunulmamış." dedi.

"Ölü veya diri bulunmasını istiyorum"

Önür, oğlunun kaybolmadan önce Ortaca ilçesi sanayi sitesindeki bir plastik fabrikasında çalıştığını ifade etti.

Oğlunun ölü veya diri olarak bulunmasını istediğini dile getiren Önür, "İki çocuğu olan bir kadınla 2 odalı bu evde yaşıyordu. Oğlum kaybolduktan sonra bu kadın yaklaşık 1 yıl bizimle yaşamaya devam etti ancak daha sonra başkasıyla evlenerek yanımızdan ayrıldı." diye konuştu.

Bir lokantada temizlikçi olarak çalıştığını belirten Önür, şunları söyledi:

"Yaklaşık 10 yıldır eşimle ayrı yaşıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığım destek ile geçimimi sağlıyorum. Bakamadığım için 5 çocuğum da Muğla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalıyor. 7 yıl olmasına rağmen oğlumun dönmesini bekliyorum."