70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda, İzmir'in Çeşme ilçesinde iddiaya göre arkadaşı Serdar Yalçın ile birlikte uyuyakaldıkları dubanın denize sürüklenmesi sonucu kaybolan Çınar Gürses'in Edirne'de yaşayan ailesi, 70 gündür oğullarından haber alamıyor.
70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

İzmir Çeşme'de iddiaya göre, deniz dubalarında uyuyakaldıktan sonra sürüklenen ve kendilerinden bir daha haber alınamayan Edirneli Çınar Gürses'in ailesi oğullarının bulunmasını istiyor. 70 gündür oğullarından haber alamayan aile, oğulları Çınar'ın hayatından endişe ediyor.

7 Temmuz 2016 tarihinden itibaren kendisinden haber alınamayan Çınar Gürses için umutlar tükeniyor. Anne Rabia Gürses, yetkililere seslenerek, "Oğlumu bulun" dedi. Yaşanan talihsiz olayın ardından Serdar Yalçın'ın cesedi Yunanistan'da bulunmuş. Ancak aynı olayda denizde kaybolan Çınar Gürses'ten hala bir haber alınamamıştı.

"En azından bir mezarı olsun"

Çınar Gürses'in annesi Rabia Gürses, oğlunun ölüsü ya da dirisinin bir şekilde bulunmasını isteyerek, "Hiç değilse bir mezarı olsun bari dayanacak gücümüz kalmadı. Bize devlet büyüklerimiz yardım etsinler. Oğlum ile en son geçen bayramın ikinci günü görüştüm ve bir daha ne sesini ne de cesedini görebildim dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

"Önümüze prosedürler çıkıyor"

Çınar'ın kız kardeşi Pınar Gürses ise, çaresizlik içinde gelecek herhangi bir haberi beklediklerini dile getirerek, "Burada bize yardım edecek olan devlet büyüklerimiz, kendi çabalarımızla bir yere kadar. Önümüze prosedürler çıkıyor, oradaki Yunan polisi, oradaki yetkililer bizim kesinlikle kendi çabalarımızla orada aramamıza müsaade etmiyorlar" diye konuştu.

"Acı üstüne acı yaşıyoruz"

2013 yılında Çetin Gürses isimli oğullarını Tunca Nehri'nde kaybeden Gürses Ailesi, ikinci bir acı yaşamak istemediklerini ve oğullarının bulunmasını istedi. Geçtiğimiz yıl ise kuzenleri boğularak kaybolan aile çocuklarından gelecek iyi ya da kötü her türlü habere hazır olduklarını ama endişeli bekleyişlerinin de sürdüğünü belirtti.

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan yardım istiyoruz"

60 yaşındaki baba Ahmet Gürses de, "Çocuğum gündüz vakti göz göre göre o kadar kalabalığın içerisinde nasıl kayboldu" diyerek, "Hala anlamış değilim. Çocuğum kaybolduktan sonra kimse yardım etmedi bir mülteci gemisi ya da kayığı bile kaybolunca 45 dakikada bulunabiliyor. Bizim sularımızdan umudu kestik tamam, uluslararası kara sularında kayboldu. Devlet büyüğüm olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımızdan bu konuya el atmalarını bekliyorum. Kulağımız yolda, gelecek iyi ya da kötü bir haber bekliyoruz" dedi.

70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

70 gündür oğullarından haber alamıyorlar

Kaynak: