72 yaşındaki haltercinin hedefi dünya şampiyonluğu

Gaziantep'te yaşayan 72 yaşındaki milli halterci Bilal Doğan, eski öğrencisinin antrenörlüğünde Masterlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.
72 yaşındaki haltercinin hedefi dünya şampiyonluğu

Gaziantep'te yaşayan 72 yaşındaki milli halterci Bilal Doğan, eski öğrencisinin antrenörlüğünde Masterlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Haltere 20'li yaşlarda başlayan ve kısa zamanda çok sayıda başarı kazanan Bilal Doğan, öğrencilerinin ısrarı üzerine geçen ay Azerbaycan'da düzenlenen Masterlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti.

Şampiyonada 70-74 yaş grubunda 128 kilo kaldırarak şampiyon olan Bilal Doğan, gözünü Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na dikti.

"Yarışmalarda kırdığım rekorları ancak 6 yıl aradan sonra kırabildiler"

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere üniversite yıllarında başladığını ve kısa süre içinde büyük organizasyonlarda önemli dereceler elde ettiğini kaydetti.

Okulda öğretmeninin yönlendirmesiyle haltere başladığını anlatan Bilal Doğan, "İlk 4 ay içerisinde üniversiteler arasındaki turnuvada ikinci, Türkiye'de 4'üncü oldum. Sonraki yıllarda da Türkiye birincilikleri ve Avrupa dereceleri elde ettim. Yarışmalarda kırdığım rekorları ancak 6 yıl aradan sonra kırabildiler." diye konuştu.

Bilal Doğan, eski öğrencilerinin isteği üzerine yeniden turnuvalara katıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Azerbeycan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katıldım ve bayrağımızı göndere çektim. İstiklal Marşımızı gururla dinledim, dinlettim. 4 ay sonra da Almanya'da Masterlar Dünya Şampiyonası var. 37 yıl önce keşfedip halter sporuna kazandırdığım öğrencim, şimdiki antrenörümle Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İnşallah Türk bayrağını Almanya'da dalgalandıracağız. Hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Federasyonun destek vermesini bekliyoruz. Yoksa daha önceki yarışmalarda olduğu gibi Almanya'ya da kendi imkanlarımızla gitmek zorunda kalacağız."