74 yaşındaki hastaya kalp pili takıldı

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde yapılan başarılı ameliyat geçiren 74 yaşındaki yaşlı kadına kalp pili takıldı.
74 yaşındaki hastaya kalp pili takıldı

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla 74 yaşındaki hastaya kalp pili takıldı.

Kalp pili takılan hastanın ameliyat sonrası genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, "Bizim daha önce takip ettiğimiz, kalp yetmezliği tanısıyla sık sık hastanemizde yatan bir hastamız. Birkaç ay önce anjiyo olmuştu. Sonrasında kalp pili ihtiyacı vardı ve bir türlü takılamamıştı. Bu nedenle kalp yetmezliğinden dolayı sürekli hastanede yatıyordu. En son gelişinde tedavisi yapıldı ve kalp pilini taktık. Şok cihazı özelliği olan bu pil, kalp fonksiyonu zayıf olduğu için, ani bir kalp durmasında veya kalbe şok yapmanın gerektiği durumlar için özel bir pil. Bundan sonra herhangi bir ritim bozukluğunda veya kalbi durduğunda bu pil iş yapacak. İnşallah bundan sonra bütün şikayetleri daha da azalacak ve daha iyi olacak" dedi.

Artık kalp ritmiyle ilgili tüm işlemlerin Tatvan Devlet Hastanesinde yapılabildiğini kaydeden Akay, "Daha önce kalp krizi geçirmiş olan, kalp fonksiyonları bozuk olan, kalp yetmezliği olan hastalar ve özellikle ritmi çok düşük olan hastalara takılabilen piller bunlar. Bu tür hastalara bu pilleri takabiliyoruz. Hatta kalp krizi yüksek olan, çarpıntısı olan hastanın da kalp çarpıntısını önlemek için de uygulama yapılıyor. Bundan sonra kalp ritimleriyle ilgili bütün tedaviler burada yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Ameliyatla kalp pili takılan 74 yaşındaki hasta Ayşe Yanmaz ise, Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşarak, 6-7 yıldır hasta olduğunu, rahatsızlığından dolayı İstanbul'da bir ay hastanede yattığını söyledi. Ardından Van ve Bitlis'e gelerek tedavisine devam ettirdiğini ifade eden Yanmaz, emeklerinden dolayı Tatvan'daki doktorlara teşekkür etti.

Kalp pili takılan Ayşe Yanmaz'ın oğlu Yahya Yanmaz da, Hizan'ın Yolalan beldesine bağlı Üçkardeş köyünde ikamet ettiklerini belirterek, "Yıllardır annemin kalp yetmezliği vardı. İstanbul, Ankara ve Van'daki hastanelere götürdük. En son da buraya getirdik ve yatırdık. Allah razı olsun kalp pili taktılar ve şimdi durumu çok daha iyi. Burayı tavsiye diyorum, bu tür rahatsızlığı olanlar gelip burada tedavi olsunlar. Annemin durumu şu an güzel ve gayet iyidir" ifadelerin kullandı.

Kaynak: