75'lik nineler "demokrasi nöbeti"nde

Sivas'ta 75 yaşındaki Yıldız Hizmetli ve Şerife Yıldız, FETÖ'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da başladıkları "demokrasi nöbeti"ne ara vermeden devam ediyor.
75'lik nineler "demokrasi nöbeti"nde

Sivas'ta yaşları 75 olan Yıldız Hizmetli ve Şerife Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da başladıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan 75 yaşındaki Yıldız Hizmetli ve Şerife Yıldız ile bir süre sohbet etti. 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yiğit Türk halkı tarafından her gün yeni bir kahramanlık hikayesi çıktığını belirten Aydın, İstanbul ve Ankara’da tankların önüne yatan vatandaşların yanı sıra, helikopterden açılan ateşe rağmen geri adım atmayan Türk halkının destansı mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu aktardı.

Aydın, Sivas'ta da "çağın Nene Hatun'ları" diye adlandırabilecek Yıldız ve Şerife ninelerin 15 Temmuz’dan itibaren aralıksız vatan nöbeti tuttuklarını belirtti.

Demokrasi nöbetine katılan ninelere teşekkür eden Aydın, onların vatan aşkının herkese örnek olmasını diledi.

Rahatsızlıklarına rağmen demokrasi nöbetine katıldıklarını anlatan Yıldız Hizmetli ve Şerife Yıldız da “Bizim acı çekmemiz önemli değil. Önemli olan bizden sonra geleceklere güzel bir vatan bırakmak. Bu amaçla vatanımız için nöbet tutuyoruz." ifadelerini kullandı.