'79 milyon hepimiz biriz ve kardeşiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Zor ve sıkıntılı günler geçirdik ama şunu bir kere daha anladık ki bu topraklar üstünde yaşayan Türk milleti, 79 milyon hepimiz biriz ve kardeşiz." dedi.
'79 milyon hepimiz biriz ve kardeşiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişiminden itibaren Dadaşların 3 haftadır meydanlarda olduğunu söyledi.

Jandarma Bölge Komutanlığında, kendilerini "sıkıyönetim komutanı" ilan eden 4 hainin, alay komutanı tarafından kıskıvrak yakalandığını bildiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Sözde kendilerini sıkıyönetim komutanı olarak ilan etmişlerdi. Sizin sıkıyönetiminiz Erzurumluya ve Türk milletine söker mi? Bugün süratle normalleşme içerisindeyiz. Artık herkes yerini biliyor. Bizim için askerlik 'peygamber ocağı' ve biz ordumuzu 'peygamber ocağı' olarak biliyoruz. Ordumuz bu çetelerden temizlendikçe gerçek hüviyetine bürünüyor. Adaletle hükmedeceğiz, adaletten bir milim bile ayrılmayacağız ama hepiniz de emin olun ki ne Oğuzhanların ne Ömerlerin ne de İbrahimlerin kanı asla yerde kalmayacak."

Fetullah Gülen'in iadesi

Akdağ, asıl kahramanların, 3 haftadır meydanları dolduran, istiklali, hürriyeti ve istikbali için nöbet tutan vatandaşlar olduğunu vurguladı.

ABD'nin, Fetullah Gülen'i teslim etmesi gerektiğini belirten Akdağ, "Gitmiş adice bir katil şebekesinin başı olarak Pensilvanya'ya çöreklenmiş FETÖ'yü Amerika Birleşik Devletleri bize vermiyor. Buradan, Erzurum'dan bir kere daha sesleniyorum. Hukukun ve aramızdaki anlaşmanın gereğini Amerika Birleşik Devletleri yapmalı ve vakit geçirmeden derhal Türkiye'ye teslim etmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'yi, Suriye ve Mısır'a çevirmeye çalıştılar"

Bunun, Türkiye'yi, Suriye ve Mısır'a çevirmeye çalışan bir darbe teşebbüsü olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Buna FETÖ'nün ve çetecilerinin aklı yetmez. Bunların üst aklı var. Bunlar Allah korusun Türkiye'yi istiklalini kaybetmiş bir memlekete döndüreceklerdi ama Hasdemirler, İbrahimler, Oğuzhanlar buna müsaade etmediler. Sağlık Bakanı olarak bu dönemde yaralı gazilerimizi sıkça ziyaret ettim, şehit evlerine gittim ve şunu gördüm. Bu gazilerin hepsi tankların üzerine yürürken aynı imanla, şehadet şerbetini içmek için yürüdüler. Kimisine şehadet, kimisine gazilik nasip oldu. O şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir ki biz bugün Yakutiye Medresesi'ni birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize şahit tutabiliyoruz. Zor ve sıkıntılı günler geçirdik ama şunu bir kere daha anladık ki bu topraklar üstünde yaşayan Türk milleti, 79 milyon hepimiz biriz ve kardeşiz."