'8. Bin Nefes Bir Ses' festivali başlıyor

Konya Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde, 20-30 Nisan'da gerçekleştirilecek 8. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali, Bursa Devlet Tiyatrosunun "Kanlı Nigar" oyunuyla perde açacak.
'8. Bin Nefes Bir Ses' festivali başlıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün Konya'da 8'incisini düzenleyeceği festival, 20 Nisan'da yapılacak yürüyüş etkinliğiyle başlayacak.

Dünyada Türkçe tiyatro yapan ülkeleri Konya'da buluşturacak festival, Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı "Kanlı Nigar" oyunuyla perdelerini açacak.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, düzenlediği basın toplantısında, festival ile Konya'nın marka değerine büyük katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Festivalde, Ankara, Bursa, Sivas ve Konya devlet tiyatrolarının bir araya geleceğini aktaran Aksum, etkinliğe yurt dışından da KKTC, Kazakistan, Dağıstan, Başkurdistan, Azerbaycan, Kosova, Hakasya ve Türkmenistan tiyatrolarının katılacağını bildirdi.


Aksum, festivalde Devlet Tiyatrolarından 6 oyunun sahneleneceğini belirterek, 9'u yabancı olmak üzere 15 farklı oyunun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacağını ifade etti.

Festivalin 8'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Aksum, "Kültür ve sanat burada hayat bulacak. Konya'da düzenlenecek bu şölene tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Festival Komite Başkanı Ferdi Dalkılıç ise Türkçe tiyatro yapan ülkelerin bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konya'da tiyatronun konuşulduğu bir hafta yaşanacağını anlatan Dalkılıç, festivalin Konya Devlet Tiyatrosu ile Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı sahnelerinde yapılacağını kaydetti.