8. Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Van'da başlayan fuara çeşitli illerden 121 firma katıldı
8. Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

VAN (AA) - Van'da bu yıl 8'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek "Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" başladı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara, çeşitli illerden 121 firma katıldı. Fuarda, yöresel ve doğal ürünler ilgi gördü.

Fuarın açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van'ın hayvancılıkta ülkenin önemli merkezi olduğunu söyledi.

Devlet olarak hayvancılığın gelişmesi için çok gayret ettiklerini anlatan Zorluoğlu, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz bu sene Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin kararıyla sadece Van'da değil tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaylalarla ilgili önemli bir karar aldık. Yayla ve meralardaki bütün sınırlamalar kaldırıldı. Biz de Van'daki yayla ve meraları çiftçilerimizin kullanımına açtık. İnşallah bu sene Van'ımızın yayla ve meraları daha fazla hayvanla dolup taşacak ve hayvancılık Van ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaktır."

Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan bölgede tarımın ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi.

Tarım sektörünün işsizliğin azalmasında önemli rol oynadığını belirten Aslan, "Yerli üretimi arttırmaya önem vermeliyiz. Bilinçli tarım uygulamalarıyla tarımsal üretim yapmalıyız." dedi.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de bölgenin en büyük fuarını düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirterek, fuarda 121 firmanın ürünlerini sergilediğini aktardı.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

Kaynak: