Merve Ateş

Merve Ateş

8 HAZİRAN SABAHI NE DEĞİŞECEK…

8 HAZİRAN SABAHI NE DEĞİŞECEK…

Türkiye’nin gelecek yıllarını belirleyecek en kritik viraja girmemize sadece saatler kaldı. Halen hangi siyasi partiye oy vereceğini kafasında netleştiremeyen ve seçimin sonucu büyük ölçüde etkileyecek yüzde 11’lik kararsızlar için son mesajlar çok kritik öneme sahip.

8 Haziran sabahı, iktidar partisi kadar, ana muhalefet başta olmak üzere MHP ve HDP de kendi sorgulama sürecini başlatacaktır.

Son günlerde, sokaktaki herkes siyasetçiler, siyasete ilginin az olduğunu, ülkede bir seçim havasının olmadığını söylüyor, bunu gözlemliyoruz. Ama bunun nedeni, seçmenin sandığa ilgisiz olması değil. Bunun temel nedeni, Türkiye’nin son iki üç yıldır çok seçim yapmış olması, biz seçimden yorulduk artık.

Seçmen yoruldu, partilerin örgütleri teşkilatları yoruldu, herkes yoruldu. Bu nedenle sandığa ilgi azmış gibi, seçime katılım az olacak gibi bekleniyor ama ben o kanaatte değilim.

Seçim akşamı hepimiz görev  başında olacağız. Öyle zannediyorum ki, akşam saat 10-11’e kadar Türkiye’de ne çıktığını bilmeyeceğiz. Oransal olarak bilmeyeceğiz değil, seçim sonuçları, büyük ihtimalle sandıkların yüzde 80-90’ı saat 9’larda belli olacak ama son sıradaki vekilliği kimin kazandığı en son sandık sayılana kadar belli olmayacak. 100-200-300-3000 oyla el değiştiren vekillikler olacak, bu da bu seçimdeki yüzde yarımın, yüzde 1’in ne kadar önemli olduğunun göstergesi anlamına geliyor.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP 7 Haziran seçimlerinin kendileri için ne kadar kritik olduğunun farkında ve seçim sonuçları Yeni Türkiye ile eski Türkiye arasındaki tercihleri sayısal verilerle ortaya koyacak

8 Haziran sabahı yine tek parti iktidarına uyanacağız ama her halükârda Ak Parti'de bir değişim süreci başlayacak.

8 Haziran 2015 sabahı, geçtiğimiz 13 senede olduğu gibi sıradan bir Haziran sabahı olacak. HDP barajı aşamayacak,  CHP ana muhalefet ile yine  hüsran  olacak.

Sürpriz yok uzunca bir süre olmayacakta.

Birlik, beraberlik içinde yaşayacağımız, demokrasi ve hukukun kazandığı bir Türkiye için; hayırlı olan sonucun çıkması dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR