"8 Haziran Türkiye'nin yeni başlangıcı olmalı"

"8 Haziran Türkiye'nin yeni başlangıcı olmalı"
"8 Haziran Türkiye'nin yeni başlangıcı olmalı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'ın Türkiye'nin yeni bir başlangıcı olması gerektiğini söyledi.

 

AYDIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Aydın Kent Meydanı'ndaki mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, "8 Haziran, Türkiye'nin yeni bir başlangıcı olmalıdır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Ecevit'in dediği gibi, 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzenin başlangıcı olmalıdır. 8 Haziran, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, emeklinin, herkesin kazandığı ama hortumcuların kaybettiği bir tarih olmalıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin 2002 yılında ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una, 2014'te ise yüzde 54,3'üne sahip olduğunu öne sürerek, "Yani Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, yüzde 99'undan daha zengin. Bu düzeni değiştireceğim. Halkın çıkarına hizmet eden bir düzeni yeniden inşa edeceğim" dedi.

Üretim, alın teri ve emekten yana program uygulayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Seçim bildirgemizi açıkladık, ezberleri bozuldu. Arkadan yüz yılın projesini Merkez Türkiye Projesi'ni hazırladık, kimyaları bozuldu. 8 Haziran'da inşallah yeni bir başlangıçla Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Hakça, insanca bir düzen kuracağız"

Kılıçdaroğlu, uzun ve kısa dönem olmak üzere iki aşamalı süreçlerinin olduğunu, refahı topluma yayacaklarını, üreteni, alın teri dökeni destekleyeceklerini ifade etti.