8 koldan hilal taktiği! Boğma harekatı

Terör örgütü PKK/PYD şu anda doğu-batı-kuzey istikametinde çerçeveleniyor ve tamamen ablukaya alınıyor.
8 koldan hilal taktiği! Boğma harekatı

Mehmetçik planlanandan daha hızlı ilerliyor ve jet hızıyla Afrin'e doğru gidiyor. Cerablus ve El Bab'da edinilen tecrübeler sahaya aktarılıyor. 

İdlib’in kuzeyi, Afrin’in güneyinden PKK’ya lojistik destek yolları ve kanalları kapatılmış durumda. Terör örgütünde moral bozukluğu yaşandığı, 200’ün üzerinde zayiatının olduğu, yakalanan teröristlerin sorguya alındığı öğrenildi. Sahadan gelen ilk bilgilere göre; terör örgütünde emir-komuta zinciri koptu. Afrin’de belediyelere ait hoparlörlerden terör örgütü militanlarına dağılmamaları, görev yerlerini terk etmemeleri ve motivasyonlarını kaybetmemeleri yönünde anonslar yapılıyor. 

HABERLEŞME AĞI ÇÖKERTİLDİ
Zeytin Dalı harekatı kapsamında düzenlenen operasyonla kente hakim tepedeki iletişim kuleleri vuruldu ve terör örgütünün haberleşme ağı çökertildi. 

Terör örgütünün bundan sonra kent merkezine, yerleşim yerlerine yaklaşıldıkça Nusaybin, Cizre’deki gibi DEAŞ taktiklerini kullanarak, tünellerle meskûn mahal savaşına gireceği, bombalı-tuzaklı saldırılara yöneleceği öngörülüyor. İletişim imkânları kesilen terör örgütü mesajlarını kuryelerle iletmeye çalışıyor.

SU KANALLARINA ÖNLEM

TSK’nın Afrin merkeze girip girmeyeceği ya da ne şekilde gireceği henüz belli değil. Öncelikli olarak dört bir taraftan kuşatma, lojistiği kesme gibi bir plan işletiliyor. 500 binin üzerinde sivilin yaşadığı bölgeye mevzi mevzi, mahalle mahalle, köy köy temizleyerek giriş yapılacak. Zira PKK beton koruganlar, tüneller ve özel mevzilerle burayı tahkim etmiş durumda. Riskli yerlerde tespit edilen hedefler F-16’ların devreye sokulmasıyla güdümlü bombalarla vurulacak. Operasyonun her aşamasında en kritik unsur Hava Kuvvetleri olacak. Bu arada teröristlerin sivillerden ayrışması da sağlanacak. Afrin’in çevresindeki su kanalları için de özel önlemler düşünüldü. Çeperden çekirdeğe doğru ilerlerken yol arama-tarama faaliyetlerini özel eğitimli ÖSO elemanları yapacak. Daha sonra zırhlı-mekanize birlikler girecek. Süpürmeyi arkadan gelecek piyade ve komandolar yapacak.