8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

Festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Platformu'nda finale kalan projeler belli oldu
8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliğinin katkılarıyla düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, bu yıl ilk kez Azerbaycan'ın iş birliğiyle gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Platformu'nda finale kalan projeler belli oldu.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival çerçevesinde 11-15 Kasım'da gerçekleşecek Malatya Uluslararası Film Platformu'nda ön jüri tarafından 8 proje seçildi.

Murat Eroğlu'nun "Beyaz Ekmek", Bekir ve Büşra Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil", Cüneyt Karakuş'un "İntiharımdan Kocam Mustafa Sorumludur", Ferec Süleymanov'un "Kayıp Cennet", Ayşe Nur Gençalp'in "Nisyan Makamı", Rufat Kerimzade'nin "Kurt", Orhan Ağazade'nin "Rakkas" ve Miraç Atabey'in "Zamanımızın Bir Kahramanı" adlı projeleri Malatya Uluslararası Film Platformu'nun finalistleri arasına yer aldı.

Senarist ve yönetmen Mesut Uçakan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişilik jüri tarafından seçilecek 3 projeye, 30'ar bin lira senaryo geliştirme destek ödülü verilecek.

Kaynak: