"8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi"

Şanlıurfa'da "8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi" ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili:-
"8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi"

ŞANLIURFA (AA) - Turkcell'in katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi" ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Esentepe Mahallesi'ndeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bahçesinde düzenlenen törende, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrenciler işaret diliyle İstiklal Marşı, şiir ve türküler okudu.

Törende, görme engelli 11 yaşındaki Sümeyra Öncü, anne ve babalara yönelik okuduğu şiiriyle katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Şiirin ardından sahneden inen Sümeyra, annesi Gülizar Öncü'ye sarıldı ve birlikte ağladılar.

Sümeyra Öncü'yü kutlayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Atilla Koç'un da ağladığı görüldü.

Ahmet Emre Bilgili, törende yaptığı konuşmada Engelliler Haftası nedeniyle her yıl Türkiye'nin bir ilinde etkinlik düzenlendiklerini hatırlattı.

Bu yıl etkinliği Şanlıurfa'da düzenlenme kararı aldıklarını belirten Bilgili, şöyle konuştu:

"Biraz önce özel çocuklarımızın maharetini gördünüz. Sümeyra kızımız hepimizi ağlattı. Okuduğu şiirle ağlattı. Diğer arkadaşlarımız söylediği türkülerle ve yaptığı etkinliklerle duygulandırdı. Bizlere özel öğrencilerimiz olduğunu gösterdiler. Hiçbir anne ve baba engelli bir çocuğunun olmasını istemez. Olduktan sonra da bu benim kaderim der bağrına basar. Özellikle anneler bağrına basar. Bu hafta Anneler Günü, annelerimizi de kutluyorum. Toplum olarak bize düşen, bu özel çocuklarımızın kaderini paylaşmaktır. Biz bu paylaşımı gerçekten gönülden yapabildiğimiz taktirde, özel çocuklarımızın engellerini ortadan kaldırmış olacağız. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün bu çocuklarımızın kaderini paylaşıyoruz, onların eğitim süreçlerini geliştiriyoruz. Öğretmenlerimiz de bu işi gönülden yapıyor. Turkcell ile çok iyi bir iş birliği yapıyoruz. Burada Turkcell'in özel öğrencilerimize katkısı çok büyük. Turkcell'e çok teşekkür ediyorum."

- "Engelli çocuklarımıza hizmet Turkcell’in görevidir”

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç ise dünyanın iyi bir yer olmasında en önemli gücün çocuklar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Engelliler için özel bir gayret sarf ediliyor. Turkcell olarak biz de bir vakıf kurduk, gelirimizin bir miktarını yardımlar ve insanlarımıza hizmet için ayırdık. Turkcell olarak özellikle engelliler için Türkiye’nin 81 ilinde varız. Bu çocuklarımız bizim için bir emanettir. Annelere ve babalara yardım etmek devletin olduğu gibi bu ülkenin şirketi olarak Turkcell’in de görevidir. Bu evlatlarımızı yetiştiren anneleri tebrik ediyorum, onlara dua ediyorum.”

Konuşmaların ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası ile 8. Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Müdürlüğün giriş katında 16 Mayıs'a kadar açık kalacak sergide, Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki özel eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin yaptığı yağlı boya resimler, oyuncaklar, seramik Göbeklitepe figürleri, el işleri, mozaik, keçe ürünleri ve minyatür heykeller yer alıyor.

Açılışa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Eyyüp Sabri Kirişçi ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: