80 Binde Devr-i Alem Parkı'na 1 milyondan fazla ziyaretçi

Konya'da,çocukların büyük ilgisini çeken hayal dünyası kahramanları ve Türk dünyasına özgü 120 minyatür eseri ile ülkede alanında ilk örnek olan "80 Binde Devr-i Alem Parkı" 2,5 yılda 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı.
80 Binde Devr-i Alem Parkı'na 1 milyondan fazla ziyaretçi

Merkez Meram ilçesinde, kurulu alanı 80 bin metrekare olduğu için "80 Binde Devr-i Alem Parkı" adı verilen parkta, çok sayıda masal kahramanı, 120 minyatür eser ile 50 hareketli ve sesli dinozor bulunuyor. 

Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından Bosna Hersek'te yapılan Mostar Köprüsü, İstanbul'un simge eserlerinden Haydarpaşa Garı ve Kız Kulesi ve Buhara'da bayram namazları için inşa edilen, aynı anda 10 bin kişinin namaz kıldığı Kalon Camisi'nin minyatürlerinin de yer aldığı 120 yapıt, tema parkta büyük ilgi görüyor. 

Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı'nda çocukları, hapsolduğu merdivensiz kulede uzun saçlarıyla Rapunzel karşılıyor.

Temel Reis, Tom ve Jerry, Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan gibi kahramanlar, çocukların yanı sıra yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Kanat açıklığı 7 metreye ulaşabilen, adı "kanatlı kertenkele" anlamına gelen "Pterosaur", en büyük silahı kuyruğunun ucundaki sert topuz şeklindeki kemik olan "Ankylosaurus", yeryüzünün bilinen en büyük etobur yaratıkları "T-Rex" ve "Spinosaurus" ile boyu 45 metre kilosu 90 tona ulaşabilen dev otobur "Seismosaurus", parkı ziyaret edenleri tarih öncesi yolculuğa çıkarıyor.

- "Tarih bilincine katkı sağlamayı hedefliyoruz"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parkın 2014 yılından beri misafirlerini ağırladığını söyledi.

Cihan-ı Türk Abideler Şehri bölümüyle Türklerin bin yıllık devlet geleneğinde oluşturduğu mimari eserleri yansıtmayı amaçladıklarını belirten Toru, "Bu bölümdeki 120 sivil mimari örneğini halkımızla buluşturarak, çocuk, genç ve yetişkinlerin tarih bilincine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı ise özellikle çocuklarımıza hitap ediyor. Bu bölümde Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca gibi pek çok hayal dünyası kahramanı bulunuyor. T-Rex parkında 41 türde 51 tarih öncesi yaratık bulunuyor. Bu dinozorların baş, çene ve kuyruğu hareketli kısımlardan oluşuyor. Bu sayede çocukların bilim alanına ilgilerinin artırılması, tarih öncesiyle alakalı bilgi sahibi olmaları hedefleniyor." diye konuştu.

- ''Çok amaçlı bir park"

Toru, çocukların dokunarak öyküler dinleyebilecekleri "masal ağacı"nın da ilgi çektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ağacın dalları ve gözü hareket edebiliyor. Diğer taraftan Osmanlı kadırgası, iki adet yolcu vapuru, konteyner gemimiz, üç adet tarihi gemimiz ve 6 adet hareketli lokomotifimiz var. Sanat galerileri, yeşil alanlar ve göletleriyle, bir bütün halinde parkımız hizmet vermeye devam ediyor. Parkımız açıldığı günden beri halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Gençler bizim ümidimiz, geleceğimiz, ışığımız. Bu tür alanlarda insanlar hem çocukların ilgisini çeken masal kahramanlarını hem tarih öncesi yaratıkları hem de bin yıllık devlet geleneğimizdeki mimari eserleri gözlemleme imkanı buluyor. Çok amaçlı bir park burası."

- Yerli ve yabancı misafirleri ağırlıyor

Konya'nın inanç turizmi açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu anımsatan Toru, "İnanç turizmi kapsamında şehrimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, Mevlana Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Konya'daki bu tür alanları da ziyaret ediyor. Bu anlamda özellikle uluslararası ziyaretçilerden parkımıza yoğun ilgi var." dedi.

Turistlerin özellikle tarihi yapıları gezdiğini vurgulayan Toru, "Buraları gezerek Türk tarihine ait mimari eserler hakkında bilgi alıyorlar. Onların önerileriyle karşılaşıyoruz ve mutlaka değerlendirmeye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

2-148.jpg3-110.jpg