'80 darbesinde uyuduk bu kez uyumayacağız'

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde "demokrasi nöbeti"ni sürdüren 70 yaşındaki Ahmet Öcal, "Biz 80'li yıllarda uyuduk, sonra bir daha 20 yıl uyanamadık. Bundan sonra uyumuyoruz." dedi.
'80 darbesinde uyuduk bu kez uyumayacağız'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde "demokrasi nöbeti"ni sürdüren 70 yaşındaki Ahmet Öcal, Türkiye'de 4 darbeye tanıklık ettiğini söyledi.

Yaşına rağmen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında meydanlardan ayrılmayan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sabahlayan Öcal, olay gecesini yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Ankara semalarında savaş uçaklarının görülmesiyle tüm vatandaşlar gibi ailece tedirginlik yaşadıklarını belirten Öcal, Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını televizyonlardan izleyince, anormal bir durum olduğunu anladıklarını söyledi.

27 Mayıs 1960 darbesine, 12 Mart 1971 muhtırasına, 12 Eylül 1980 darbesine ve 28 Şubat sürecine tanıklık ettiğini anlatan Öcal, şöyle devam etti:

"Biz 80'li yıllarda uyuduk, sonra bir daha 20 yıl uyanamadık. Bundan sonra uyumuyoruz. Bundan sonra ömrümüz oldukça uyumuyoruz. Bu tür olaylarda önce biz sahada olacağız." ifadelerini kullandı.

"Balkonda kalsak hepimizi vuracaklardı"

Darbe girişimine direnen 77 yaşındaki Nehire Kale de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bekleyişini sürdürürken, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

MİT binasının yanındaki evinin önünde çay içerken, helikopterler gördüğünü söyleyen Kale, şöyle devam etti:

"Kurşunlar aktı, bombalar yağdı. Hepimiz krizler geçirdik. Eve kaçtık, balkonda kalsak hepimizi vuracaklardı. O bombalar üstümüzden geçti."