82'sinde Kur'an öğrendi, şimdi de eşine öğretiyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Kezban Bölük, Kur'an kursunu birincilikle bitirdi, şimdi eşine Kur'an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışıyor.
82'sinde Kur'an öğrendi, şimdi de eşine öğretiyor

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Kezban Bölük, ilerleyen yaşına rağmen gittiği kursu birincilikle bitirerek Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. 

Haydarlı Mahallesi'ndeki evinde 57 yıllık hayat arkadaşı Yahya Bölük (83) ile yaşayan Kezban Bölük, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için Koçarlı Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursa başladı.

Bölük, zaman zaman hastalanmasına rağmen kursa hiç aksatmadan devam etti. Ağustos ayında kursa katılan 100 kursiyer içinde Kur'an-ı Kerim'i Arapça aslından okumayı başaran ilk kişi olan Bölük, aynı zamanda kursu birincilikle bitirerek herkese örnek oldu.

"Yeniden doğmuş gibi oldum"

Bölük, evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980'de okuma yazmayı öğrendiğini, Kur'an-ı Kerim'i Arapça okumayı çok istediğini fakat yaşadıkları bazı sıkıntılar nedeniyle buna fırsat bulamadığını söyledi.

Geçen yıl okulların açılmasıyla Halk Eğitim Merkezinin açtığı Kur'an kursuna yazıldığını anlatan Bölük, "Yaşımdan dolayı çok zorlandım. Bazen tansiyonum yükseliyordu ama çok istiyordum öğrenmeyi, o yüzden tüm bunları unutuyordum. " dedi.

"Kur’an okumayı çok istiyordum." diyen Bölük, şöyle devam etti:

"Çocukken bazı yaşadığımız sıkıntılardan dolayı ne yazık ki öğrenemedik. Ben de bu yaşımda okumaya karar verdim. Geçen yıl umreye gittim. Oradaki en büyük duam Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek oldu. Bu konuda çok dua ettim. 'Allah’ım beni bu topraklara kavuşturdun, Kur'an-ı öğrenmeyi de nasip et' dedim. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye başladığımda yeniden doğmuş gibi oldum. Allah herkese bu hissiyatı yaşatsın."

"O evimin nuru, benim her şeyim"

Kezban Bölük, Kur'an öğrenmekle kalmayıp eşine öğretmek için gösterdiği çabayla da dikkati çekiyor.

Bölük, sabah ezanıyla birlikte namaz sonrası eşine günde 1 saat Kur'an öğretiyor.

Eşine Kur'an-ı Kerim'i öğretmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Bölük, en kısa sürede eşinin de öğrenmesi için çaba harcadığını ifade etti.

Yahya Bölük ise 57 yıllık hayat arkadaşının her Kur'an-ı Kerim okuyuşunu gözü yaşlı bir şekilde dinlediğini, hayatının en mutlu günlerine geç de olsa ulaştıklarını belirtti.

Mutluluğunu ifade etmek için kelime bulamadığını aktan Bölük, şunları söyledi:

"Çok ama çok mutluyum. Allah’tan başka daha ne isteyebilirim ki… Mal mülk istemiyorum. Allah ezanımızı susturanlara izin vermesin, bayrağımızı indirtmesin, milletimize huzur versin. O evimin nuru, benim her şeyim. Şimdi de öğretmenim oldu. Allah öbür dünyaya ondan önce beni almayı nasip etsin."