83 yaşında Kur'an okumayı öğrendi

Gaziantep'te 3 yıldır Kur'an kursuna giden 83 yaşındaki Gülsüm Aktaş, bu yıl azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.
83 yaşında Kur'an okumayı öğrendi

Gaziantep'te 3 yıldır Kur'an kursuna giden 83 yaşındaki Gülsüm Aktaş, bu yıl azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Şahinbey ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi'ndeki Mehmet Kolukısa Kur'an kursuna ilerleyen yaşına rağmen 3 yıldır düzenli olarak devam eden Gülsüm Aktaş, azmiyle gençlere de örnek oldu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, yaşına karşın yılmayan ve bu yıl Kur'an okumayı öğrenen Aktaş'a, Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yılın ardından bu yıl, özellikle de ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmenin heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Heyecanından her gününü Kur'an okuyarak geçirdiğini anlatan Aktaş, bu sayede başkalarına da örnek olduğunu, bu yaşta olmasına karşın kursa devam ettiğini görenlerin de Kur'an öğrenmeye çalıştığını belirtti.

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmeyi herkese nasip etmesini dileyen Aktaş,"Allah, bana Kur'an okumayı nasip ettiği için binlerce şükürler olsun. 83 yaşındayım. Kur'an okumaya geçtiğim için mutluyum. Bu yaştan sonra Kur'an okumak gerçekten güzel. İnşallah gençlere örnek olurum. 3 yıldır Kur'an kursuna gidiyordum. Bu yıl Kur'an okumayı öğrendim. Kurs hocamız benimle çok ilgilendi. Ben de azmedip çok çalıştım. Gençlerimiz bir an önce Kur'an öğrensinler. Mahalledeki kadınlar beni örnek alıp kursa geldiler. Onlara da örnek oldum. Yatsı namazlarının ardından her gün Kur'an okuyorum. Allah herkesi Kur'an okumayı nasip etsin. Allah herkesten razı olsun." dedi.

"Onu görenler kursa koşuyor"

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise yaşlıların Kur'an kurslarına gitmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 83 yaşındaki Gülsüm Aktaş'ın Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmesinin gençlere de örnek olduğunu aktaran Çelik,"Tabii bu durum bizi heyecanlandırıyor. Teyzemiz bu konuda bize örnek de oluyor. Millet olarak okumada biraz sıkıntılarımız var. Diyanet İşleri Başkanlığının son zamanlarda açtığı Kur'an kursları toplumumuzun çok büyük teveccühüne mazhar olmuştur. Gaziantep'te 500'e yakın Kur'an kursu hocasıyla 10 bine yakın yetişkin kardeşlerimize Kur'an hizmeti sunuyoruz. Kur'an kurslarında 16 yaşından tutun 83 yaşına kadar kardeşimiz var. Gülsüm teyzemiz 83 yaşında olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'i koltuğunun altına alıp kursa geliyor. Gülsüm teyzeyi gören kardeşlerimiz bulaşığını tezgahta bırakarak Kur'an kurslarına koşuyor. Tabii bu durum, ülkemiz için büyük bir motivasyon olmuş oluyor." diye konuştu.