84 yıllık kulüp kayyuma gitti

Kayseri Erciyesspor'da yönetim kayyum istemiyle sulh mahkemesi hakimliğine gitti.
84 yıllık kulüp kayyuma gitti

Erciyesspor, bu sezon yapılan 4. genel kurulun ardından yönetim, denetim ve onur kuruluna seçilecek kadar üye olmadığı ve başkan adayı çıkmadığı için kayyum istemiyle sulh mahkemesi hakimliğine gitti.

Mazisi kupalarla dolu Erciyesspor, bu sezon yapılan 4. genel kurulun ardından yönetim, denetim ve onur kuruluna seçilecek kadar üye olmadığı ve başkan adayı çıkmadığı için kayyum istemiyle sulh mahkemesi hakimliğine gitti. 5 dakika süren olağanüstü kongreye, kulüp üyesi 6 kişi katıldı.

Süper Lig başta olmak üzere, Türkiye liglerinde başarıdan başarıya koşan, altyapıdaki 300 futbolcusu ve profesyonel ligde lisanslı 20 futbolcusu bulunan mavi-siyahlı kulübün bugün yapılan genel kuruluna daha önceki genel kurullarda olduğu gibi sadece 6 üye katıldı. Çoğunluğa bakılmaksızın yapılan genel kurulda, divanı, kulüp genel müdürü Bülent Dener, genel menajer Nuhkan Rüzgar ve teknik direktör Rıdvan Çecen oluşturdu.
 

Süper Lig'den 1. Lig'e, oradan da 2. Lig Kırmızı Grup'a kadar düşen Erciyesspor'un içler acısı bir durum yaşadığını belirten divan başkanı Bülent Dener, "Ne yazık ki gördüğünüz gibi bu takımın şaşalı sezonlarında boy gösteren, başta siyasiler olmak üzere Kayseri'nin önde gelenleri, Erciyespor'u yapayalnız bırakmıştır. Genel kurulumuz, yönetim, denetim ve onur kuruluna yazılması gereken asil ve yedek isimler olmadığından, başkan adayı da çıkmadığından Pazartesi gününden itibaren sulh mahkemesi hakimliğine devredilecek. Bir ay içinde kayyum atanacak. Ancak bildiğiniz gibi transfer dönemi 31 Ağustos'ta kapanıyor. Oyuncuların lisanslarının vize edilmesi şart. Şayet iki maç üst üste sahaya çıkamaz isek, kulüp tamamen fesih olacak. Ne yazık ki bu şehre iki takım fazla diyenlerin arzuları yerine geldi. 84 yıllık kulüp, kapısına kilit vurma noktasına vardı. Kesin durum, 45 günlük süreçte belli olur ama bu şartlarda Erciyesspor'a yazık oldu denebilir'' diye konuştu.

Genel kurula, divan heyeti dahil 6 üye ve kulüp çalışanları ile çok sayıda gazeteci katılırken, iki hafta önce yapılan olağanüstü genel kurulda gıyaplarında seçilen ve bu görevi kabul etmediklerini belirterek istifa eden başkan Ziya Eren ve yönetiminden kimse Hürriyet Yeniköy tesislerine gelmedi.