870 gram doğdu, 2 kilo 270 gram ile taburcu oldu

Antalya'da özel bir hastanede 870 gram dünyaya gelen ve yaklaşık 100 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren bebek, 2 kilo 270 grama yükselerek sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
870 gram doğdu, 2 kilo 270 gram ile taburcu oldu

Antalya'da özel bir hastanede 26 haftalık dünyaya gelen 870 gram ağırlığındaki Cemre bebek, geçirdiği kalp ameliyatının ardından 100 gün yoğun bakım ünitesinde kalarak 2 kilo 270 gram ağırlığa yükseldi ve taburcu edildi.

Demre ilçesinde yaşayan Bekir ve Şeyda Aşut çiftinin ikinci çocukları 26 haftalık dünyaya geldi. "Cemre" adı verilen ve 870 gram ağırlığında doğan ve doğumun ardından kilo kaybı sonucu 680 grama düşen bebeğin Medical Park Antalya Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde kalp damarlarından birisinin delik olduğu tespit edildi.

İlaçlı tedaviye rağmen delik kapanmayınca hastanenin çocuk kardiyolojisi bölümünden Prof. Dr. Gayaz Akçurin ve kalp cerrahisi bölümünden Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile bebeğin damarındaki delik kapatıldı. Ameliyatın ardından yaklaşık 100 gün yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tutulan Cemre bebek, 2 kilo 270 gram ağırlığa ulaştı. Yapılan son tetkiklerde de kalbinde bir soruna rastlanmayan bebek, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

"Gerçek bir bayram olacak"

Baba Bekir Aşut, kızlarının hayatından endişe duyduklarını ancak riskli bir ameliyatın ardından bebeklerine kavuştuklarını söyledi.

Bayramı bebeğiyle evinde geçirmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirten anne Şeyda Aşut ise "Gerçek bir bayram olacak. Bebeğimiz kucağımızda evimize döneceğiz. Çok mutluyum. Bebeğimin sağlığına kavuşmasına yardımcı olan tüm doktorlara teşekkür ediyorum." dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Gayaz Akçurin, Cemre bebeği kardiyolojik olarak takip edeceklerini söyledi.

Bebeklerde vücuda kan götüren ana damar olan aort damarının yanı sıra akciğerlere kan götüren bir kan damarının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Bu damar sıklıkla doğumdan sonra kapanır. Kapanmazsa bu damarlardan akciğerlere yüklü miktarda kan geçtiğinden kalp yetmezliği gelişmektedir. Bebek bir kilonun altında olduğu için ameliyatı çok zordu. Küçük bir kesiyle göğsüne girilerek damar kapatıldı ve akciğere giden fazla kan önlendi." diye konuştu.