90 bin Filistinli Aksa’ya koştu

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan 90 bin Filistinli bayram namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. Bayram namazını Mescid-i Aksa’da eda etmek için sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan Filistinliler, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.
90 bin Filistinli Aksa’ya koştu

Her zaman olduğu gibi erkekler bayram namazını Kıble Mescidi’nde, kadınlar ise Kubbetu’s Sahra Camisi’nde kıldı. Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, okuduğu hutbede, Filistinlilerin Ramazan ayından sonra Mescid-i Aksa’ya ilgisinin devam etmesini beklediğini söyledi.

NAMAZ SONRASI PROTESTO

Filistinlilerin kutsal camilerini, şehirleri olan Kudüs’ü ve kutsal topraklarını savunduğunu dile getiren Hüseyin, ABD’nin İsrail-Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması için hazırladığı “Yüzyılın Anlaşması”nı kabul etmediklerinin altını çizdi. Namazın ardından Mescid-i Aksa içerisinde Gazze’ye destek gösterisi düzenleyen bir grup Filistinli, “Gazze’ye yönelik yaptırımlar suçtur”, “Gazze’ye uygulanan yaptırımları kaldırın”, “Gazze Kudüs’ün kalbidir. Kudüs, Gazze’nin kalbidir” yazılı pankartlar taşıyarak sık sık Gazze’yle dayanışma sloganları attı.

‘Yürüyüş sürecek’

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki binlerce Filistinli ise, 30 Mart'tan bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri kapsamında bayram namazını İsrail sınırında kıldı. Hamas’ın Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, okuduğu bayram hutbesinde başta şehit aileleri olmak üzere bütün Müslümanların bayramını tebrik ederek, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için İsrail'in katliamlarına karşı özgür İslam alemine harekete geçme çağrısı yaptı. Hayye, Gazze sınırında başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin tüm hedeflerine ulaşana kadar devam edeceğini vurguladı.