“90 yıllık hizmeti egale ettik”

1929 yılında kurulan Cihanbeyli Belediyesi’nde 90 yılda yapılan hizmetten daha fazlasını 5 yılda yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Yerine getirebileceğimiz, başarabileceğimiz projeleri söylemiştik. 5 yılda 90 yılı egale ettik” dedi.
“90 yıllık hizmeti egale ettik”

1929 yılında kurulan Cihanbeyli Belediyesi’nde 90 yılda yapılan hizmetten daha fazlasını 5 yılda yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Yerine getirebileceğimiz, başarabileceğimiz projeleri söylemiştik. 5 yılda 90 yılı egale ettik” dedi.

 

kale-1.jpg

15 yıldır Cihanbeyi’de siyaset hayatına aktif olarak devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kale, “2004 yılında Cihanbeyli’de aile büyüklerinin almış olduğu karar gereğince Cihanbeyli’nin Günyüzü Beldesi’ne bağımsız aday olduk. Seçimleri kazandıktan sonra da 2008 yılında AK Parti’ye geçtik. Aslında biz baştan beridir AK Parti’nin içindeydik ama fiili olarak görev almamıştık. O günkü şartlarda teşkilat bizi tanımadığı için başkasına adaylığı vermişti. Böylelikle biz de başka partiden girmeme adına, insanların da talepleri doğrultusunda bağımsız aday olduk ve kazanıp beldemize hizmet ettik. 2009 yılında tekrar AK Parti çatısı altında tekrar Günyüzü Beldesi’nden aday olduk. Seçimleri yine farkla kazandık. O gün karşımda ilk dönem AK Parti adayı olan arkadaşımız ikinci dönemde de başka bir siyasi çatı altında çıktı. Biz gene seçimi aldık. Bu arada Cihanbeyli, Kulu, Altınekin ilçeleri koruma birliği vardı. 3 ilçedeki temsilciler noktasında da o gün birlik başkanlığına getirildik. 2009-2014 yılları arasında 5 yıl üç ilçenin çevre koruma birlik başkanlığını yaptık” ifadelerini kullandı.

kale-2.jpg

BAŞARI, CİHANBEYLİ’NE BAŞKANLIĞI GETİRDİ

Günyüzü’nde yaptıkları çalışmalarının dikkat çekip Cihanbeyli Belediye Başkanlığı yolunda etken olduğunu belirten Mehmet Kale, “Biz orada çevre koruma birliğinde katı atık tesisindeki başarımız ve performansımız Ankara’da ve Konya’da dikkat çekti. Büyükşehir yasasıyla beraber bütün ilçelerin Büyükşehir’e bağlanması, beldelerin de ilçelerde toplanması neticesinde arkadaşlarımızın teşviği, genel başkanımızın ve teşkilatlarımızın uygun görmesi neticesinde 2014 seçimlerinde AK Parti’den Cihanbeyli Belediye Başkanlığı’na aday olduk. Halkın teveccühüyle seçildik. 2014 yılından bugüne kadar da şuanda AK Parti Cihanbeyli Belediye Başkanı olarak görev yapmaktayız. 31 Mart 2019 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ve teşkilatlarımızın uygun görmesiyle tekrar bu dönemde de AK Parti’yi temsil noktasında AK Parti’nin adayı olarak şuanda çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“YERİNE GETİREBİLECEĞİMİZ SÖZLER VERDİK”

Aday oldukları ilk dönemde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Kale, “O zaman gerek seçim sahasında, gerekse medyada insanlara yapacağımız projeleri sıralamıştık. Orada bunları sıralarken şuna çok dikkat etmiştik. Yerine getirebileceğimiz, başarabileceğimiz projeleri söylemiştik. 1929 yılında kurulmuş bir ilçe var. Aşağı yukarı 90 yıllık bir ilçe. 90 yılda yapılan hizmeti egale ettik diye net bir ifadede bulunabiliriz. Gerek merkezi hükümetimizden, gerek Büyükşehir Belediyemizden aldığımız destekler gerekse ilçe belediyemizin yaptığı hizmetlerle yaklaşık 350 Milyon TL’lik altyapı, üstyapı hizmeti ilçeye kazandırıldı. Bir belediyenin performansını ölçerken bazı kriterler vardır. O kriterler ölçeğinde de Türkiye’de performans anlamında ilk 50 belediye içerisinde yer aldık. Yani rakamsal boyutta değil de yüzdelik dilimde performans anlamında başarılı olduk” dedi.

kale-3.jpg

“BÖLGEYE HAKİM OLDUK”

Cihanbeyli’de ulaşmadıkları insan dokunmadıkları yer kalmadığını dile getiren Başkan Kale, “Göreve geldiğimizde Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olan Cihanbeyli ilçesinde Büyükşehir Yasasıyla beraber burada Cihanbeyli Belediyesi başarılı olacak mı olmayacak mı diye soru işaretleri vardı. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi olmamıza rağmen gelir gelmez bölgeye hakim olduk. Her tarafa dokunduk. Her yer bizim kontrolümüz altına girdi. Burada ikilem yaşamadık. O büyüklüğü de hiçbir zaman dezavantaj veya bahane olarak da görmedik. Bununla beraber 16 Milyon TL’nin üzerinde de bir borç vardı. Bu borcu da biz kendimize mazeret olarak görmedik. Burada mesela tüm coğrafyada yapılı 45 bin metrekare park alanı varken biz bu süreçte bunu 970 bin metrekareye çıkardık” diye konuştu.

kale-4.jpg

VİZYON KATAN PROJELER

Cihanbeyli’ne vizyon katacak projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Kale, “Büyükşehir Belediyemizle beraber hanımlar konağı, şehir konağı yaptık. Kapalı Pazar Alanı projesi dedik, Anadolu’nun en güzel pazar projesini yaptık. Kanal boyu parkını Büyükşehir Belediyemizle yaptık. Gençlik merkezini hizmete sunduk. Cumhurbaşkanımızın Millet Parkı dediği projeyi 3 yıl önce gerçekleştirdik. Amfi tiyatrosundan satış mağazasına kadar olan bir Ayşe Türkmenoğlu Parkı yaptık. Orada Orhan Erdem Bey’in ismini vermiş olduğumuz Türkiye’nin en güzel go kart tesislerinden ve çocuk trafik parklarından birisi de bulunuyor. Düğünlerin yapılabileceği havuzlu bölgelerden, kafeteryalardan, piknik alanlarından tutun kombini yaklaşık 250 bin metrenin üzerindeki bir alanı inşa ettik. Bu proje çoğu illerde dahi yok. Belediyenin hemen yan tarafında eski hal binası vardı. Yıllar yılı bu gündeme düştü. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dahi bu tartışılmıştı. Burada insanlara söz verdik. O hal binasını boşalttık. Cihanbeyli’ye yakışan bir Cihan Site projesini hayata geçirdik ve tamamlanmasına az kaldı. Merkeze Beyler Konağı’nı yaptık. Çok kapsamlı Halk Eğitim Merkezi’ni, mükemmel bir kapalı spor salonunu yaptık. FIFA standartlarında ikinci sahayı Cihanbeyli merkezine kazandırdık. Bununla beraber Büyükşehirimiz burada prestij yollar yaptı” ifadelerini kullandı.

BÖLGEYE EKONOMİK KATKI

İlçenin ve Cihanbeyli halkının ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kale, “120 dönümün üzerinde şuanda Türkiye’nin en büyük hayvan alıp satıp pazarını kesimhanesiyle beraber projelendiriyoruz.  Bölgeye ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Burada insanlara iş imkanını açmamız gerekiyor. Bunu da tarımsal ve hayvancılık faaliyetiyle yapmayı düşünüyoruz. Cihanbeyli’nin bulunduğu konum Anadolu’nun ortasındadır. Burada çok kombine bir hayvan pazar alanı yapıyoruz. Amacımız burayı hayvan alım satım merkezi ve borsası haline getirmektir. Burada etraftaki taşradaki insanları hayvancılığa yöneltmek istiyoruz. Ayrıca da burada insanların ayaküstü alım satım yaptıkları sektörü genişletip evine ekonomik anlamda ekmek götürebilmeleri için iş alanı oluşturmak istiyoruz. Bu proje de çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Onun dışında inşallah Büyükşehir Belediyemizle beraber KYK’nın olduğu bölgede yarı olimpik yüzme havuzları ve tesisleri kazandıracağız. Şuanda mevcut kendi konferans salonumuzun olduğu bölgede imar planı revizyonlarını bitirmek üzereyiz. Oraya mükemmel bir kütüphane kazandırma çalışmalarımız var. Kültürhan, Adalet Sarayı projelerimiz vardı. Bu projelerin de keşifleri yapıldı. Sadece tasarruf tedbirlerinden dolayı bekletiliyor. Bu projeler de hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

kale-5.jpg

CİHANBEYLİ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Başkan Mehmet Kale, doğalgaz yatırımının gelmesi için çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "İlçemiz özlemle beklediği doğalgaza en kısa sürede kavuşacak” dedi. Kale, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yürütülen yoğun görüşmeler çerçevesinde konuyu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı gündemine taşıdıklarını belirtti. İlgili maddenin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildiğini ifade eden Kale, “Bu çerçevede Konya Büyükşehir Belediyemiz, kendi uhdesinde olan yollarda doğalgaz hattının geçmesiyle ilgili gereken çalışmayı yapacak” dedi. Büyükşehir’de alınan kararın ardından Cihanbeyli Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ve konuyu görüştüklerini anlatan Başkan Kale, “Meclis toplantımızda oy birliği ile alınan karar neticesinde yatırımla ilgili önemli bir aşamayı daha geçtik. İlçemize hayırlı olsun. Biz halkımıza verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Çabamız, gece gündüz demeden çalışmamız ve tek derdimiz Cihanbeyli’nin gönlü güzel insanlarına daha iyi hizmet vermek içindir. Laf değil iş üretiyoruz” diye konuştu.

kale-6.jpg

kale-7.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/YENİ HABER GAZETESİ