A Milli Kadın Basketbol Takımı namağlup şampiyon

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıkları kapsamında katıldığı Uluslararası Minsk Turnuvası’ndaki son maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Belarus’u 65-61 mağlup ederek turnuvayı namağlup şampiyon olarak tamamladı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı namağlup şampiyon

Milliler mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz, Lara Sanders beşiyle başlarken, Belarus da Tatsiana Lihtarovich, Aliaksandra Tarasava, Katsyaryna Snytsina, Anastasia Verameenka ve Tatsiana Troina beşiyle parkede yer aldı.

Tatsiana Lihtarovich’in iki sayılık isabetiyle başlayan birinci periyotta ilk 7 dakika 13-13 eşitlikle geçildi. Son 3 dakikada Nevriye Yılmaz’ın etkili oyunuyla hücumda ağırlığını koyan A milliler ikinci periyoda 22-16 önde gitti. Belarus’un yakaladığı 4-0’lık seriyle başlayan ikinci çeyrekte ev sahibi ekip Natallia Anufrienko’nun 3 sayılık isabetiyle ilk yarının bitimine 3.34 dakika kala 31-30 öne geçti. Bahar Çağlar ve Birsel Vardarlı ile sayılar bulan A Milli Kadın Takımı soyunma odasına 35-33 üstün gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte ilk beş dakika 45-38 millilerin üstünlüğü geçildi. Üçüncü periyodun ikinci yarısında Tatsiana Troina ile sayılar bulan Belarus’a Bahar Çağlar ile karşılık veren ay-yıldızlılar rakibine öne geçme şansı tanımadı ve son periyoda 53-51 önde girdi.

Çekişmeli mücadeleye sahne olan son çeyrekte Belarus Tatsiana Troina etkili oyunuyla bitime 6.19 dakika kala 56-55 öne geçse de milliler üst üste sayılar buldu ve bitime 4.32 dakika kala farkı tekrar 6 sayıya çıkardı (62-56). Maçın son bölümünde farkın kapanmasına izin vermeyen ay-yıldızlılar karşılaşmayı 65-61 kazanarak turnuvayı namağlup şampiyon olarak tamamladı.