GSS Nedir gss sgk borç sorgulama nasıl yapılır

Tüm vatandaşların sağlık imkânlarından faydalanması için Genel Sağlık Sigortası sistemi oluşturulmuştur. Vatandaşların Genel Sağlık Sigortasının sunmuş olduğu imtiyazdan faydalanabilmeleri için her ay belli bir primi ödemeleri gerekmektedir.
GSS Nedir gss sgk borç sorgulama nasıl yapılır

 

GSS Nedir gss sgk borç sorgulama nasıl yapılır

Tüm vatandaşların sağlık imkânlarından faydalanması için Genel Sağlık Sigortası sistemi oluşturulmuştur. Vatandaşların Genel Sağlık Sigortasının sunmuş olduğu imtiyazdan faydalanabilmeleri için her ay belli bir primi ödemeleri gerekmektedir. Eğer kişiler zorunlu tutuldukları halde bu primi ödemezler ise primleri her ay katlanarak GSS borçları haline dönüşmektedir. Bu borçların oluşmasındaki neden ise gerekli olan işlemlerin yapılmamasından kaynaklanan gecikmelerdir. Aşağıdaki kaynak linklerimiz hem gss hem de sgk prim borçları ile ilgili detayları sizlere ayrıntılı olarak sunmaktadır. Bunlara girdikten sonra doğru bilgileri yazarak kısa sürede sonuç elde edebilirsiniz.

SGK PRİM BORCU SORGULAMA YAP

GSS borç herkes için aynı miktarlarda ödenmemektedir. Çünkü bu borçlandırma sistemi ailedeki toplam gelirin kişi başına bölünmesi ile oluşmaktadır. Ayrıca haneye giren gelire göre de artış ya da azalış göstermektedir. Bazı aileler GSS borç sorgulaması yapmaya gittikleri zaman borçlandırmaya tabi olmadıklarını öğrenmektedirler. Bunun nedeni ise bu kişilerin bu borçlandırmaya tabi olmayan gelir kategorisinde yer almasından kaynaklanır. Bu ailelerin ise borç primleri devlet tarafından ödenmektedir. Devlet tarafından ödenen primlerin daha sonradan bu ailelere hiçbir şekilde borç olarak geri dönüşü olmayacağı bilinmelidir. Fakat kişilerin Genel Sağlık Sigortası borçlarının devlet tarafından ödenmesi için bu kişilerin mutlaka gelir tespit işlemine tabi tutulmaları gerekmektedir. Gelir tespiti sonucunda ise kişilerin borçlarının devlet tarafından ödenip ödenmeyeceği kesinleşmektedir. Ayrıca primlerini ödedikleri sırada başlarına gelen bir kaza nedeni ile bir sonraki ayın primine ödeyemeyen kişilere de imtiyaz sağlanabilmektedir. Ancak bu kişilerin imtiyazlardan faydalanabilmeleri için yaşamış oldukları problemleri belgelendirme ile kanıtlamaları gerekmektedir.

GSS BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLA