AA kurumsal işlerini elektronik ortama aktardı

AA, kurumsal işlerini elektronik ortama aktarmada önemli bir eşiği aşarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi'ni devreye aldı.
AA kurumsal işlerini elektronik ortama aktardı

Anadolu Ajansı (AA), kurumsal işlerini elektronik ortama aktarmada önemli bir eşiği aşarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi'ni (İKBS) devreye aldı.

AA'nın kurumsallaşması ve dünya şirketi olması yolunda önemli bir aşama olan EBYS ve İKBS uygulamaları, en güncel teknolojiler kullanılarak hazırlandı. EBYS ve İKBS uygulamaları sayesinde her türlü iç yazışmalar elektronik ortamdan yapılabilecek ve çalışanlar kendi özlük bilgilerine her yerden rahatlıkla erişebilecek. Çalışanların büyük çoğunluğunun mobil olması ve işlerini akıllı telefon ve laptoplardan da yapabilmeleri için her iki sistemin uygulamalarında e-imza yerine mobil imza tercih edildi. 

Konuya ilişkin değerlendirme yapan AA İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hayrettin Özçelik, İKBS'nin son derece önemli ve üzerine çok emek harcanmış bir proje olduğunu belirterek projenin sadece Türkiye'de değil dünyada da örnek olacağını ifade etti. 

İKBS sayesinde AA'nın insan kaynakları süreçlerinin dijital ortama taşınacağını anlatan Özçelik, şöyle devam etti:

"Tüm çalışanlarımız, İKBS uygulamaları ile dünyanın her yerinden bilgisayarları ya da mobil cihazlarından insan kaynaklarıyla ilgili iş ve işlemlerini en hızlı şekilde gerçekleştirebilecek. Ajansımız yöneticileri de kendilerine tanımlanmış yetkileri çerçevesinde kapsamlı pek çok rapor, istatistik ve göstergeyi anlık olarak görebilecek ve takip edebilecek. İnsan kaynakları uygulamaları ve yönetim süreçlerinde kurumumuza önemli katkılar sağlayacak ve ajansımızın bir dünya şirketi olma hedefinde büyük bir adım olan İKBS'nin, ajansımıza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka da AA'nın mobil teknolojilere büyük önem verdiğine işaret ederek bütün uygulamaların mobil uyumlu ve web tabanlı olmasına dikkat edildiğini bildirdi.

Başta muhabirler olmak üzere çalışanların büyük çoğunluğunun mobil olduğunu vurgulayan Şıvka, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın sahada olması nedeniyle ve işlerini akıllı telefon veya laptoplardan da yapabilmeleri için e-imza yerine mobil imzayı tercih ettik. Muhabirlerimiz yine web tabanlı bir haber akış sistemimiz sayesinde internetin olduğu her noktadan haberlerini rahatlıkla yazıp yayımlayabilmektedir. Hayata geçirdiğimiz EBYS ve İKBS uygulamaları sayesinde de hem her türlü yazışmalarımız elektronik ortamdan yapılabilecek hem de çalışanlarımız kendi özlük bilgilerine her yerden rahatlıkla erişebilecekler."