AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay ile Şanlıurfa Valisi Erin, 3 kategoride 6 fotoğraf için oy kullandı - Karabay: "Fotoğrafla tarihe ve duygulara not düşmek, yüreğe hitap etmek çok önemli. Bu manada oldukça etkileyici fotoğraflar yer alıy
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ŞANLIURFA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 3 kategoride 6 fotoğraf için oy kullandı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Karabay ile Vali Erin, kentteki bir konukevinde, AA foto muhabirlerinin yıl içerisinde yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

Fotoğraflara ilişkin bilgi alan Karabay ve Erin, daha sonra "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde 6 fotoğrafa oy verdi.

Mehmet Karabay, haber kategorisinde Wisam Hashlamoun'un "Direnişin sembolü 14 yaşındaki çocuk", yaşam kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün "Koyunların yolculuğu" ile spor kategorisinde Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraflar için oy kullandı.

Abdullah Erin ise haber kategorisinde Mostafa Alkharouf'un "Sokakta yatsı namazı", yaşam kategorisinde Günay Nuh'un "Ardahan'da kış", spor kategorisinde ise Sercan Küçükşahin'in "Atlı okçuluk gösterisi" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

- "İnsani değerlere dokunan fotoğraflar"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay, Anadolu Ajansının güzel bir çalışmaya imza attığını dile getirerek, yarışmadaki fotoğrafları beğendiğini söyledi.

Fotoğrafların tarihe tanıklık edebilecek güçte olduğunu belirten Karabay, "İnsani değerlere dokunan fotoğraflar vardı. Çobanın karda kışta kuzuyu kavrayıp götürmesi hayli ilginçti. Fotoğrafla tarihe ve duygulara not düşmek, yüreğe hitap etmek çok önemli. Bu manada oldukça etkileyici fotoğraflar yer alıyor." dedi.

Vali Erin de fotoğrafların hepsinin güzel, anlamlı ve hayatın içinden olduğunu kaydetti.

Kaynak: