AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoriden üç fotoğraf için oy kullandı.

AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Çalık, daha sonra "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "haber kategorisi"ndeki fotoğrafları inceleyen Çalık, "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafına oy verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının, Türkiye'nin lanetlediği bir karar olduğunu dile getiren Çalık, "Sadece Türkiye değil tüm İslam dünyasının kınaması gereken bir karar. Dünyanın asla kabul etmemesi gereken bir karar." dedi.

Çalık, fotoğrafı gördüğünde çok etkilendiğini belirterek, 14 yaşındaki gözü bağlı bir çocuğa İsrail askeri ve polisinin insan hakları ihlali yaptığını kaydetti.

Dünyadaki devletlerin yapılan insan hakları ihlalini ve İsrail'in uyguladığı zulmü görmesi gerektiğini vurgulayan Çalık, "Cesur bir yürek var orada, 14 yaşında bir çocuk var. O, tüm dünyanın, insanlığın yüreği olmalıdır. Dünyanın insanlığını unuttuğu bir fotoğraf olarak görüyorum." diye konuştu.

"Yaşam kategorisi"ndeki fotoğrafları da inceleyen Çalık, İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan kardeşleri anlatan "Engelli kardeşlerin yaşamı" başlıklı fotoğrafa oy verdi.

Çalık, "spor kategorisi"nde ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğrafı oyladı.


Kaynak: