AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 6 fotoğrafa oy verdi
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Bozdağ, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından 6 eser için oy kullandı.

Haber kategorisinde, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının protesto edildiği Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, İsrail askerleri tarafından Fevzi El-Junidi isimli çocuğun gözleri bağlanıp gözaltına alındığı anı kareleyen Wisam Hashlamoun'un "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafına oy veren Bozdağ, aynı kategoride Kayhan Özer'in "Erdoğan sevgisi" adlı çalışmasını da seçti.

Bozdağ, yaşam kategorisinde Cem Öksüz'ün "Türk Yıldızları İzmir"de başlıklı fotoğrafına ve Şebnem Coşkun'un "Tarihin seyrinde kahvaltı" isimli fotoğrafına oy verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın, spor kategorisindeki tercihleri ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" adlı fotoğrafı ile Mustafa Yalçın'ın imzasını taşıyan "Ramil altına koştu" fotoğrafı oldu.

AA'nın her yıl düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" çalışmasını önemsediğini söyleyen Bozdağ, AA'yı ve foto muhabirlerini kutladı.

Fotoğrafların yılı özetleyen nitelikte olduğunu dile getiren Bozdağ, fotoğrafların büyük zorluklarla, emek harcanarak çekildiğine işaret etti.

- "AA, dünyanın en saygın haber ajanslarından biri"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Anadolu Ajansı, Türkiye'mizin dünyadaki sesidir, gözüdür, kulağıdır. Her yerde olup bitenleri doğru şekilde alan, fotoğraflaştıran ve onu dünyaya doğru bir şekilde aktaran, dünyanın en saygın haber ajanslarından biri. O yüzden Anadolu Ajansının saygınlığına uygun olan 'Yılın Fotoğrafları' çalışmasını destekliyorum, kutluyorum." dedi.

Oy verdikleri arasında bulunan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını protesto eden Filistinli çocuğun gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğrafın, yaşanan zulmü ve haksızlıkları yansıttığını söyleyen Bozdağ, fotoğrafın, "yılın fotoğrafı" sayılacak özellikte olduğunu kaydetti.

Kaynak: