AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, üç fotoğraf için oy kullandı
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Kaşdemir, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

Haber kategorisinde Diaa al Din'in "Suriye'de ateşkes ihlalleri" eserine oy veren Kaşdemir, yaşam kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün "Koyunların Yolculuğu", spor kategorisinde de Arif Hüdaverdi Yaman'ın "Galatasaray-Fenerbahçe" başlıklı fotoğrafını oyladı.

Kaşdemir, AA'yı çok yakından takip ettiğini ve çalışmalarını beğenerek izlediğini söyledi.

Anadolu Ajansının Cumhuriyetin en önemli kuruluşlarından olduğunu vurgulayan Kaşdemir, şunları kaydetti:

"AA, Cumhuriyetin kuruluş yıllarından beri halkımızın haber alma aydınlanma bilgi edinme hakkını karşılayan ve çok önemli görev yapan bir kuruluşumuzdur. Çok köklü ve iyi yetişmiş elemanlara sahip bir kuruluşumuzdur. Biz de bugün her yıl yapıldığı gibi Anadolu Ajansımızın çekmiş olduğu yılın fotoğrafı yarışmasında oy verdik. Tabii birbirinden güzel fotoğraflar var. Ayrı bir ustalık ve sanatçılık ayrı bir emek gerektiren fotoğraflar. Tercih etmekte çok güçlük çektik ama sonuçta bir tercih yapmak durumundaydık. Biz de değişik kategorilerde tercihlerimizi yaptık. Ama bana göre buradaki tüm fotoğraflar hepsi birinciliği, övgüyü, ödülü hak etmiş fotoğraflar."

Kaynak: